Sport

2013.12.03. 09:42

Pulában tartott ITU-edzőképzést

Tiszaújváros - Lehmann Tibor, a TVK-Mali Triatlon Klub vezetőedzője, egyben elnöke nemrégiben a horvátországi Pulában járt, ahol a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) Level-1-es szintű edzőképzését tartotta meg horvát kollégájával, Grega Zoréval.

Tiszaújváros - Lehmann Tibor, a TVK-Mali Triatlon Klub vezetőedzője, egyben elnöke nemrégiben a horvátországi Pulában járt, ahol a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) Level-1-es szintű edzőképzését tartotta meg horvát kollégájával, Grega Zoréval.Hasonló ITU-program megtartására Európában mintegy tíz trénernek van jogosítványa.

- A képzés elsődleges célja az volt, hogy iránymutatást adjon, szakmailag felzárkóztassa az elmaradottabb triatlonos országok edzőit – tudtuk meg az 1994-től versenyzőként, majd edzőként rendszeresen Pulába visszatérő sportszakembertől. - Az érdeklődésre jellemző, hogy 45-en jelentkeztek, akik közül 30 fő kapott „zöld utat” a négy napos képzésre. A román, szlovén, szerb és török kollégák három előadáson és egy gyakorlati foglalkozáson vettek részt. Az ITU által képviselt szemlélet átadása során általános tematika szerint haladtunk. A témák között szerepelt külön-külön mindhárom sportág, továbbá a hosszú távú felépítő edzés, az etikai értékrend, az edzői filozófia és a sportfilozófia. A negyedik nap vizsgával zárult, melynek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!