Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.24. 19:50

Olvasói levél: Az utolsó vacsora

Nyíregyháza - Máig nem tudok napirendre térni a tévében látottak felett: Szegeden „művészi” alkotásokból nyílt kiállítás, amelynek egyik darabja az utolsó vacsorát ábrázolta.

Nyíregyháza - Máig nem tudok napirendre térni a tévében látottak felett: Szegeden „művészi” alkotásokból nyílt kiállítás, amelynek egyik darabja az utolsó vacsorát ábrázolta.A közismert festmény pillanatát a „művész” úgy jelenítette meg, hogy a kiállító terem közepén elhelyezett egy hosszú asztalt, rajta 12 tányérral, melyek mindegyikén emberi ürülék volt „művészileg” megformálva. Megszólalásig hasonlított a tartalom eredetére, középen pedig Jézus kezét láthattuk könyökig és véresen! Úgy vélem, ez a keresztény világ megcsúfolása, több mint egymilliárd ember lelkivilágának megsértése, kigúnyolása! Hogyan voltak képesek helyet adni a szervezők ennek az „alkotásnak”, s hogyan minősítheti művészinek a kiállítás vezetője ezt a produktumot? Én ezzel a „művésszel” bizony megkóstoltatnám a produkciója valódi tartalmát! Akkor megtudná, mit jelent megsérteni, megalázni egymilliárd embert! Szerencséje van, hogy nem az iszlám hitűeket bántotta meg, mert akkor talán már nem élne! Jómagam nem vagyok bigott, vallásos ember, de tiszteletben tartom mindenki hitét, meggyőződését. Véleménye mindenkinek lehet, de egy ilyen „műalkotásnak” sehol sincs helye!

- Darvas Iván, Csaroda -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!