Kisállat

2024.08.12. 13:30

Kutyák, amiket nem zavar a magány

A kutya az emberhez hasonlóan társas lény, de minden szabály alól létezik kivétel. Lássuk, melyek azok az ebek, amik egyedül is jól érzik magukat, nem igényelnek állandó simogatást.

Édes Richárd

Ez a típusú spániel a két végletet tudja produkálni.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A csaucsau egy valóságos cukiságbomba, ami nem tartozik a bújósabb blökik közé. Mert temperamentumukból adódóan jobban szeretnek egyedül lenni. Így kifejezetten azokkal a gazdikkal jönnek ki jól, akik sok dolguk miatt elég keveset vannak otthon. Ráadásul a csaucsau egy csendes típusú eb, így a szomszédokat sem fogja zavarni.

A mopsz már jobban szereti a törődést, ezért időnként tényleg érdemes alaposan megölelgetni és megsimogatni. Ha kapott egy kis szeretetet, akkor magára is hagyhatjuk a lakásban, nem fog kiakadni emiatt. Arra viszont figyelni kell, hogy időnként kivigyük sétálni, így tudja a legjobban elvégezni a dolgát a természetben.

A máltai selyemkutya és a Cavalier King Charles spániel

Máltai sólyomról már hallhattunk egy klasszikus krimiben, most viszont ideje megismernünk a máltai selyemkutyát, amit nem kell feltétlenül egész nap dédelgetni, mert jól megvan egyedül. Ez egy apró termetű kutyus, ami olyan, mintha most lépett volna elő egy kutyaszépségversenyről. Azonban óriási a mozgásigénye, így érdemes figyelni arra, hogy sokat szaladgálhasson a lakásban vagy az udvaron, álljanak a rendelkezésére tágasabb terek. Mert a fizikai aktivitás nagyon fontos neki, és ezt a szükségletét szereti „kirohangálni” magából.

A Cavalier King Charles spániel egy fehér alapon barna foltos blöki. Szivacsként szívja magába az információkat, szeret tanulni és betartja a játékszabályokat. Simán magára hagyhatjuk hosszabb időre is a lakásban, de ne vigyük ezt túlzásba, mert időnként támadhat szeparációs szorongása.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában