Helyi gazdaság

12 órája

Nagy számban nyertek vármegyénk pályázói

Megjelent a „Családi Portaprogram – Szociális földprogram” pályázat döntési listája.

Boon.hu

Illusztráció

Fotó: Németh András

Megjelent a „Családi Portaprogram – Szociális földprogram” (CSPP-SZOC-FP-24) pályázat döntési listája. A Belügyminisztérium megbízásából a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által meghirdetett nyílt pályázat célja, hogy támogassa a vidéken élő, hátrányos helyzetű családok konyhakertjeinek megművelését, valamint ösztönözze a kisállattartást és az önellátásra való törekvéseket.

A program a nyertes pályázók által 80 településen fog megvalósulni, amelyben 2 624 család kap lehetőséget kertjének megművelésére és önellátásának megvalósítására. „Családi Portaprogram – Szociális földprogram” pályázatok az ország 11 vármegyéjéből érkeztek, a legnagyobb számban Baranyából (21 pályázat), Somogyból (19 pályázat), Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből 12 pályázat, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből 10 pályázat, tájékoztatott a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleményében.

Bővebb információ a TEF honlapján található.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában