Program

5 órája

Pályaorientáció általános iskolásoknak a börtönben

A sátoraljaújhelyi általános iskolák hagyományosan október hónapban tartják a pályaorientációs rendezvényeiket. Idén két iskola diákjainak mutatták be a büntetés-végrehajtási szervezet munkáját a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön munkatársai.

Boon.hu

Forrás: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Két egymást követő napon is pályaorientációs előadásokat tartottak a sátoraljaújhelyi általános iskolásoknak. Október 17-én az Esze Tamás Általános Iskola a különböző szakmacsoportok és középiskolák tantermi bemutatóival egyidőben, az udvaron a rendvédelmi szervek kitelepüléseit szervezte meg. 

Forrás: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

A tűzoltóság és a rendőrség mellett a büntetés-végrehajtás részéről a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönből Almási István bv. törzszászlós, a műveleti csoport instruktora és Pavlics Tamás bv. főhadnagy, intézeti sajtóreferens a korábbi évekhez hasonlóan, pályaorientációs célú bemutatóval egybekötve tájékoztatták a büntetés-végrehajtásban dolgozók munkájáról az osztályok tanulóit.

Forrás: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

2024. október 18-án a Kazinczy Ferenc Általános Iskola egy alsó és egy felső tagozatos osztálya látogatott el a Börtönmúzeumba, ahol szintén már bejáratott forgatókönyv szerint, forgószínpadszerűen mutatták be a büntetés-végrehajtás múltját és jelenét. A régi idők testi fenyítő eszközeinek bemutatója, az ujjlenyomatvétel és az óriáskirakós segítségével igyekeztek felkelteni a diákok érdeklődését, felhívni a figyelmüket azokra a szempontokra, amelyeket a továbbtanulásnál mérlegelhetnek vagy akár az életpálya-választásnál figyelembe vehetnek – számolt be róla a börtön honlapja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában