Borzalmas

2024.06.22. 10:40

Halálra éheztette a kutyáját egy tiszatarjáni nő

Az életben maradt kutyakölyköt egy állatvédő örökbefogadta.

Boon.hu

A fotó illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Nuttawut Hongsuriya

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben. 

A vád szerint, az asszony a tulajdonát képező amerikai staffordshire fajta jellegű keverék felnőtt nőstény kutyáját és annak 8 hetes kölykét a tiszatarjáni lakóhelyének udvarán, egy fészerben tartotta.  

A nő a felnőtt kutya gondozását erősen elhanyagolta, legalább egy hónapig éheztette, melynek következtében a kutya súlyosan lesoványodott, nem bírt felkelni.

Állatvédő talált az ebekre 

A kutyákat végül egy helyi állatvédő hozta el az asszonytól, majd egy állatsegítő alapítvány menhelyére szállították őket, ahol a felnőtt kutya azonnali orvosi kezelésben és gyógyszeres ellátásban részesült. 

Az orvosi ellátás ellenére azonban a kutya elpusztult. Az állat halálát az éheztetés, táplálék- és folyadékhiány miatt kialakult veseelfajulás okozta. Az életben maradt kutyakölyköt az említett állatvédő örökbefogadta.

Különös szenvedést okozott az állatnak 

Az ügyészség álláspontja szerint a nő által alkalmazott bánásmód, a kutya gondozásának elhanyagolása, legalább egy hónapig tartó éheztetése különös szenvedést okozott az állatnak. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában