Tragédia

2024.08.19. 07:57

Három ló okozott halálos balesetet a 26-oson hétfő hajnalban

Három elszabadult lóval ütközött össze egy személygépkocsi Sajószentpéter közelében.

Boon.hu

Közúti közlekedési baleset történt hétfőn 1 óra körül a 26-os számú főút 11. kilométerszelvényénél. Sajószentpéter és Sajóbábony között egy Miskolc irányába közlekedő autó három – egy közeli tanyáról elszabadult - lóval ütközött össze. Az ütközés következtében az autó utasa elhunyt. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrök a főút Miskolc irányába vezető oldalát lezárták, a forgalmat Boldva irányába terelték. A lezárás 6.30 órakor megszűnt.

A 26-os főút és környéke elnevezésű Facebook-csoportban a balesetet megelőző percekben megjelent egy bejegyzés, hogy vigyázzanak az arra közlekedők, mert ló van az úton. A hozzászólások között olvasható, hogy nem először fordul elő, hogy a környéken található birtokról lovak szabadulnak el, veszélyeztetve a közlekedőket.

A Miskolc irányába közlekedő autó kora hajnalban öt lóval ütközött össze, az állatok egy közeli tanyáról szabadultak el. Az ütközés következtében a sofőr kirepült az autóból, a gépkocsiban rekedt áldozatot a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki – olvasható a tájékoztatás a vármegyei katasztrófavédelem honlapján. A balesetben három ló elpusztult.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában