Rabló

2024.09.06. 15:30

A nyílt utcán fosztott ki egy nőt Ózdon

Bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet az Ózdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki egy idős asszony nyakából kitépte az arany nyakláncot.

Boon.hu

Kitépte a láncot sz idős nő nyakából

Forrás: Getty Images

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a férfi 2024. szeptember 2-án, a kora esti órákban felfigyelt a padon ülő 73 éves nőre, és meglátva az asszony nyakában lévő arany nyakláncot elhatározta, hogy megszerzi azt. A férfi elsétált közvetlenül az idős nő előtt, majd jobb kezével visszanyúlva egy hirtelen mozdulattal letépte a mintegy 450 ezer forint értékű ékszert, és azzal elfutott.  

Az asszony idős kora miatt nem volt képes a bűncselekmény elhárítására, vagy arra, hogy a rabló után szaladjon, azonban segítségért kiáltott, melyet a közelben tartózkodók meghallottak, a férfi után eredtek, majd őt feltartóztatták a rendőrség kiérkezéséig.  

Börtönbe küldik 

Az aranyláncot lefoglalták a rablótól, így a kár megtérült. A bíróság a vádlottat kifosztás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 2 évre eltiltotta a közügyektől gyakorlásától.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, és kisebb súllyal a kár megtérültét, ezzel szemben súlyosító körülmény volt a férfi büntetett előélete, az önhibából eredő ittas állapotban történő elkövetés, és az erőszakos vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős, azt a vádlott és védője tudomásul vették, az ügyészég három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában