Döbbenet

2024.08.26. 14:30

Tíz házba tört be egy férfi Sátoraljaújhelyen

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a sátoraljaújhelyi férfinak a letartóztatását, akit 10 rendbeli betöréses lopással gyanúsítanak.

Boon.hu

Nem váogatott a módszerekben

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2024. április 25. és 2024. augusztus 22. között 10 sátoraljaújhelyi ingatlanba hatolt be jogtalanul – egyes esetekben a nyílászáró benyomásával, máskor a nyitott ablakon keresztül - , és többek között kéziszerszámokat, arany- és bizsu ékszereket, bográcsot, órát, szőnyeget tulajdonított el. 

Az egyik házban a sértett megzavarta, így onnan elmenekült, és nem tudott elvinni semmit. Legnagyobb zsákmánya abban a házban volt, ahonnan 6 millió forint készpénzt, arany ékszereket, használati tárgyakat és 80 liter pálinkát vitt el, összesen 7,5 millió forint értékben – olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében.

Tartani lehet további betörésektől

A gyanúsított fenti cselekményei – bizonyítottság esetén – alkalmasak 8 rendbeli lopás bűntette és 2 rendbeli lopás vétsége minősített eseteinek a megállapítására, melyből 1 rendbeli kísérleti szakban maradt. A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmények sorozat-jellegére és a kiszabható szabadságvesztés mértékére, az állandó lakóhellyel nem rendelkező gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. A gyanúsított legális jövedelemmel nem rendelkezik, a bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követhette el, ezért feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén létfenntartása érdekében újabb vagyon elleni bűncselekményt követne el. 

A bíróság mindezek alapján egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását – közölte a bíróság. Azt is írják: a végzés nem végleges, a gyanúsított fellebbezést jelentettek be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában