Letartóztatás

2 órája

Baltával a kezében követelt pénzt

A Szerencsi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki egy borsodi településen baltával kezében fenyegette az idős sértettet, így szerzett meg 100 ezer forint készpénzt.

Boon.hu

Baltával a kezében követelőzött a férfi

Forrás: shutterstock

Fotó: Andrii Salomatin

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022 decemberében a reggeli órákban bement a sértett ingatlanának udvarára, ahol megvárta, míg az ott élők távoztak a házból. Ezt követően a melléképületből magához vett egy baltát, amivel a hátsó bejárati ajtóhoz ment, amit a házban immár egyedül tartózkodó idős sértett éppen be akart zárni.

Cipőfűzővel kötötte meg

A terhelt – benyomva az ajtót – fellökte a sértettet, pénzt követelt, majd a kezében lévő eszközzel megöléssel fenyegette az asszonyt. A sértett a fenyegetés hatására átadott a férfinak 100 ezer forintot, aki tovább kutatott a házban. 

A gyanúsított az ott talált cipőből kivett fűzőkkel megkötözte a sértett kezeit, lábait, majd a száját is átkötötte.

Beadta neki a gyógyszerét

Ezt megelőzően az asszony többször közölte a gyanúsítottal, hogy nem érzi jól magát, szüksége lenne gyógyszereire, melyet végül a férfi át is adott részére, mielőtt száját bekötötte volna.

A férfi – miután a teljes házat átkutatta – a sértettet a fürdőszobába húzta és távozott a helyszínről.

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet rablás bűntette minősített esetének, valamint magánlaksértés és személyi szabadság megsértése bűntettének megállapítására.

Fennáll szökés veszélye

A bíróság álláspontja szerint – tekintettel arra, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények a jelenlegi minősítés szerint a halmazati szabályokra is figyelemmel 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők – a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában