Helyi sport

2 órája

Az előző hetihez hasonló mérkőzést vár

Újabb hazai összecsapás következik az észak-borsodi NB II-es gárda számára. Erős Gábor vezetőedző alakulata a Békéscsabát fogadja.

A labdarúgó NB II 9. fordulóját rendezik meg a hét végén. A Kolorcity Kazincbarcika SC a Békéscsaba 1912 Előre együttesével küzd meg, a kilencven perc vasárnap  17 órától indul a Kolorcity Arénában. Erős Gábor, a KBSC vezetőedzője ezekkel kezdte nyilatkozatát:

Erős Gábor
Erős Gábor remekül dolgozik a barcikai csapattal Fotó: KBSC

– A múlt vasárnap 3-2-re kikaptunk itthon a Kozármisleny ellen, és ha nem tettünk volna érte, hogy ne ez legyen az eredmény, akkor elfogadnám, de ezen a meccsen is hatalmas fölényben voltunk, például ha csak a passzok számát, a labdabirtoklást, vagy a helyzetek számát nézzük. Vagyis, úgy éreztük, érzem, hogy az egy pontot legalább megérdemeltük volna, és akkor még jobb érzéssel tekinthetnénk rá a tabellára. Eljutottunk oda, hogy szinte minden meccsen hatalmas dominanciában vagyunk, de – természetesen – van olyan dolog, amiben javulnunk kell. Három hónapja vagyunk együtt, ez nem sok, szerencsére azonban sok minden működik, ugyanakkor vannak feladataink, például a labdavesztést követő átmenet terén. Erre különösen nagy hangsúlyt fektettünk a héten, hiszen látható, és már nem is meglepő, hogy a csapatok nagy része beáll ellenünk a saját térfelére, és labdaszerzést követően gyorsan igyekszik eljutni a kapunk elé. Ez normális, valószínűleg én sem csinálnám máshogy. Ezen játékhelyzetet tehát elkerülni nem tudjuk, viszont a reagálást, a levédekezést jobban meg kell szerveznünk.

Erős Gábor: nem mindegy a szájíz

Erős Gábor, a kazincbarcikai labdarúgó csapat irányítója hozzátette még:
– A támadó játékunk rendben van, és a nyolc mérkőzésen összeszedett mindössze tizenegy sárga lap is beszédes, jelzi, hogy miként állunk a játékhoz – mondta a tréner, aki a hét végi összecsapással kapcsolatban ekképpen nyilatkozott. – Nagy valószínűséggel hasonló mérkőzés vár ránk, mint amilyen a legutóbbi volt. A Békéscsaba egy szervezett csapat, amelynek egyrészt meg vannak a gyors játékosai, emellett fizikálisan erősek, továbbá a rögzített szituációk révén nagyon veszélyesek. Minden bizonnyal ismét nálunk lesz többet a labda, újfent lesznek lehetőségeink, amelyekből – remélhetőleg – minél többet gólra tudunk váltani, és nem kell majd rohanni az eredmény után, mint a múlt héten. Október 13-án nem lesz forduló a válogatott szereplése miatt, nagyon fontos tehát, hogy milyen szájízzel megyünk a kéthetes szünetre, azaz mindent meg fogunk tenni a 3 pont megszerzése érdekében.
Erős Gábor azt is elárulta, hogy a korábbival ellentétben ezúttal nem terveznek edzőmeccset jövő péntekre, október 11-re.
A Barcikában még korábbi műtéte után lábadozik Gante, és hasonló ok miatt Bánhegyi is szintén rehabilitációját végzi. Csatári bokasérülése javul ugyan, ám várhatóan csak a válogatott szünetet követően lesz ismét bevethető, valamint a hasonló problémával küzdött Balázsi L. játéka is kérdéses.
A várható kezdőcsapat: Fadgyas – Ternován, Polgár K., Debreceni, Demeter – Varga J., Lucas – Pintér Á., Kártik, Bódi Á. – Szabó M.

 

A tények

Az NB II élcsoportjának állása

  1. HR-Rent Kozármisleny 15 pont
  2. Szentlőrinc 14 pont
  3. Gyirmót FC Győr 14 pont

... 5. Kolorcity Kazincbarcika SC 13 pont

... 12. Mezőkövesd Zsóry FC 10 pont

Erős Gábor
Bódi Ádám a KBSC egyik ,,húzó" embere Fotó: KBSC

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában