Ítélet

2024.10.10. 11:00

Hátba szúrta a kiskorú fiút

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A vádlott férfi hátba szúrta a távozni szándékozó kiskorú sértettet egy verekedés után.

Boon.hu

Utána lépett és megszúrta (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2021 júniusában az esti órákban Ózdon egy családi házban születésnapi rendezvényen vett részt. Italozás során szóváltásba keveredett egy másik férfi vendéggel, azonban a konfliktus nem folytatódott, mivel a férfi inkább távozott a házból és leült egy utcai padra. A fiát viszont hamarosan hátba szúrta.

hátba szúrta
A bíróság döntött a férfi ügyében, aki hátba szúrta a kiskorút
Forrás:  Shutterstock

Verekedni kezdtek a kiskorúval, majd hátba szúrta

A vitára ugyanis felfigyelt az eltávozott férfi kiskorú fia, aki felelősségre vonta a vádlottat magatartása miatt, majd mindketten kimentek az utcára, ahol a vádlott hátba rúgta a sértettet. A fiú a rúgástól földre esett, viszont felállva verekedni kezdett a vádlottal. Kölcsönösen ütlegelték egymást, amikor a vádlott, hogy véget vessen a verekedésnek, a zsebéből elővett egy 6 centiméter pengehosszúságú kést.

A sértett ezt meglátta, hátat fordított neki és elindult a saját háza felé. A vádlott viszont utána lépett és hátulról a jobb vese tájékon megszúrta, valamint a hátát is végig vágta. Az időközben kiérkező rendőrség elől a vádlott elmenekült.

Életveszélyes sérülés lett belőle

A cselekmény következtében a sértett közvetetten életveszélyes szúrt, metszett sérülést, valamint a hátán és jobb felkarján felületes metszett sérülést szenvedett el.

A bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként értékelte a vádlott részbeni beismerését, míg súlyosító körülményként vette figyelembe büntetett előéletét, önhibából eredő ittas állapotát, valamint a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában