Döbbenet!

3 órája

Megkéselte veszekedés közben egy nő a volt férjét Miskolcon!

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a nőnek a bűnügyi felügyeletét, aki egy családi veszekedés során konyhakéssel szúrta meg volt férjét.

Boon.hu

20 cm pengenagyságú késsel szúrta hasba

Forrás: Shutterstock

Fotó: A kép illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a Miskolcon élő gyanúsított 2024. szeptember 29-én a délutáni órákban családi veszekedés során egy 20 centiméteres pengehosszúságú konyhakéssel nagy erővel hasba szúrta volt férjét. A sértett a cselekmény következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

5-től 15 évig terjedhet a büntetés

A gyanúsított cselekménye – bűnösségének megállapítása esetén – alkalmas emberölés bűntettének kísérlete megállapítására, ugyanakkor e jogi minősítés az eljárás során változhat, tudatta a Miskolci Törvényszék. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére róható kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény büntetési tételére figyelemmel – amely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés – megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a terhelt elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, elrejtőzne. Az eljárás kezdeti szakban van, további nyomozati cselekmények szükségesek. Erre tekintettel annak veszélye is reális, hogy a gyanúsított a még kihallgatandó tanúk jogellenes befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné.

Szükség van a kényszerintézkedésre

A bíróság szerint a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedéssel elérni kívánt cél bűnügyi felügyelet elrendelésével biztosítható, melyet az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb négy hónapig rendelt el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyanúsított nem hagyhatja el Miskolc közigazgatási határát, tudta meg a boon.hu.

A végzés végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában