Helyi közélet

2008.03.31. 09:59

Páholy, amúgy „katonásan”

<p>Miskolc - Szombaton este ismét Páholy-partit tartottak. A Miskolci Nemzeti Színház Páholy-bérlői A tizedes meg a többiek című előadás után a színház vendégei voltak.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/P_holyparti_2008_03_29_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Páholyparti 2008.03.29." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/paholyparti-ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A tizedes meg a többiek előadása után a humoré volt a főszerep. Az estén az előadás szereplői egy-egy „katonatörténetet” meséltek el, a ’40-es évek édes-bús dalait és vicceit pedig Regős Zsolt karnagy közreműködésével Fandl Ferenc, Homonai István, Molnár Sándor Tamás, Seres Ildikó, Szegedi Dezső és Varga Andreaszínművészek idézték fel a Páholy-tagoknak.
Megnyílt Zámbó Kornél festőművésznek a Rákosi-korszak emlékfoszlányait megörökítő, Volt egyszer egy kommunizmus című kiállítása, amely április 24-ég várja a látogatókat a színházban.
A jelenlévőknek Zemlényi Attila, a miskolci Szoba Kiadó vezetője mutatta be a nemrég megjelent Ismeretlen katona című, magyar írók katonatörténetiből álló kötetet. (Amelyről, sőt, a Dundikás címlapfotózásról is) korábban hírt adtunk.
A rendezvény díszvendégének Morber Ferenc nyugalmazott altábornagyot hívták meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában