Helyi közélet

2010.07.18. 12:24

Kisgazdák egységben, a Fideszt támogatva

<p>Mezőcsát - Választási együttműködési megállapodást kötött a Magyar Gazdadakörök és Gazda Szövetkezetek Szövetsége megyei elnöke, valamint a Kisgazda Polgári Egyesület–Kisgazda Polgári Szövetségpárt megyei elnöke.</p>

Választási együttműködési megállapodást kötött a Magyar Gazdadakörök és Gazda Szövetkezetek Szövetsége megyei elnöke, valamint a Kisgazda Polgári Egyesület–Kisgazda Polgári Szövetségpárt megyei elnöke. Ebben leszögezték: az önkormányzati választásokra mindkét szervezet egyként kíván részt venni a Fidesz társszervezeteként a megyei közgyűlésben. Egy személy kívánnak jelöltként indítani, méghozzá Görcsös Ferencet, a MAGOSZ B.-A.-Z. megyei elnökét. Úgy vélik: együttműködve eredményesebben tudnak részt venni a Fidesz programjában és a vidék talpra állításában.

Kisebb lehet, de...

A megállapodás bejelentésén túl a megye jövőjét, a vidék megmentését érintő kérdések megbeszélése, megvitatása, a kölcsönös bizalom helyre állítása, valamint a Fidesz–KDNP és a KPE–KPSZ szorosabb együttműködése jelentette a tő témáját a szombatra összehívott Kisgazda Polgári Egyesület–Kisgazda Polgári Szövetségpárt által tartott mezőcsáti rendezvénynek is. A meghívottak közül dr. Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő más elfoglaltságra hivatkozva kimentette magát. Ott volt viszont dr. Turi-Kovács Béla, a KPE–KPSZ országos elnöke. Beszédében hangoztatta: a parlamenti választások is csak a széles összefogásnak köszönhetően hozhattak ilyen eredményt, vagyis erre van szükség az önkormányzati választásoknál is. Az exminiszter kijelentette: pártolja, hogy az önkormányzatok legyenek kisebbek, de azt semmiképp, hogy a jogosultságuk csökkenjék, sőt. Beszélt arról a mintegy félszáz megjelentnek, hogy nem csak abban kell körültekintően eljárni, hogy a mintegy 1,5 millió hektár állami érdekeltségű földet ki kapja meg, hanem hogy miként lehet azt a legjobban felhasználni. „Igazságos rendszert kell elindítani, amiben az önkormányzatoknak kell adni a legmeghatározóbb szerepet”, jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában