Nem semmi!

3 órája

A Bengáli villamoson tartottak szakestet (fotók, videó)

Nosztalgiavillamosozásra és Villamos Szakestre kerül sor a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. jóvoltából. Az 1962-es gyártmányú, FVV 1100 típusú, 100-as pályaszámú „Bengáli, alias Ampervadász Tigris” nevet viselő nosztalgia villamossal.

Boon.hu

Rendhagyó szakestet tartottak

Fotó: Vajda János

Az Elektrotechnikai és Elektronikai Intézeti Tanszéke idén ünnepli alapításának 120. évfordulóját a Miskolci Egyetemen. Ennek alkalmából jubileumi konferenciát, kiállítást és Villamosmérnöki Szakmai Napot tartottak az Elektrotechnikai és Elektronikai Intézeti Tanszéken október 17-én, a Miskolci Egyetemen. Ennek a legszínesebb programja a Bengáli villamosozás volt.

bengáli
Csoportképen a Villamos Szakest résztvevői, akik aztán felszálltak a Bengáli villamosra
Fotó: Vajda János

A nap folyamán jubileumi konferenciát rendeztek, amelyen plenáris és szekció ülések keretében hangzottak el előadások és szakmai beszélgetések. A nap folyamán a tanszék történetéből is meghallgathattak az érdeklődők visszaemlékezéseket a volt oktatók szemszögéből. De kiállítást is nyitottak ebből az alkalomból. A szakmai programot sokkal kötetlenebb szakesttel zárták.

Kigördült a Tiszairól a Bengáli

A jubileumi konferencia méltó lezárásaként nosztalgiavillamosozásra került sor, Villamos Szakest volt délután a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. jóvoltából. Az 1962-es gyártmányú, FVV 1100 típusú, 100-as pályaszámú „Bengáli, alias Ampervadász Tigris” nevet viselő nosztalgia villamossal. 

A Tiszai pályaudvaron készült csoportkép és a villamos birtokba vétele után az első útjukat a2-es jelzésű villamosvonalon kezdték meg, majd pedig áttértek az egykori 0-s jelzésű és az 1-es jelzésű vonalra. Ezt követően bejárták az egykori 3-as jelzésű villamosvonalat is. Útjukat a fővonalon zárták, visszatérve a Tiszai Pályaudvarra.

Emlékül a résztvevők egy sorszámozott nosztalgia jegyet kapnak, amely egyben tombolaként is szolgált. A tombolasorsolásra részben a végállomásokon, részben pedig a villamoson került sor. A villamoson a jó hangulatról a Selmeci nóták gondoskodtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában