Helyi közélet

2013.03.07. 23:21

Mindig az egyezséget kereste

Miskolc - Illés Béla szerint eddigi eredményes munkája miatt támogatja a szenátus.

Miskolc - Illés Béla szerint eddigi eredményes munkája miatt támogatja a szenátus.A Miskolci Egyetem szenátusa Illés Bélát, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánját tartja a legalkalmasabbnak a rektori poszt betöltésére, derült ki szerdán, amikor az egyetemi vezetők és a hallgatók képviselői rangsorba állították a három pályázót. Illés Béla a szavazatok többségét, azaz 21-et szerzett meg.

– Ez csak egy rangsor – jelezte Illés Béla, amikor azt kérdeztük tőle, mit szól az eredményhez. – A végleges döntést a szakminiszter hozza meg.

Véleménye szerint ebben az eredményben az is benne van, hogy 4 éve az egyetem egyik nagy karának a dékánja, 12 éve tanszékvezető, és igyekezett mindkét feladatát jól végezni. Hozzátette: vezetői beosztásban próbált minden problémára megoldást keresni, a kollégákkal megbeszélni a gondokat és egyezségre jutni velük. Az általa vezetett kar az egyetem finanszírozásához is nagyban hozzájárult, hiszen gazdaságosan működött, tette hozzá a dékán. Meglátása szerint a szerdai eredményben az is benne van, hogy mindig igyekezett más karokkal jó kapcsolatot kialakítani. Jelezte: a Miskolci Egyetemen volt diák, és néhány évet leszámítva mindig is itt dolgozott, tehát sokan ismerik a személyét és a munkáját egyaránt.

ÉM-HE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában