Helyi közélet

2013.04.09. 20:42

Bejárás volt, döntés később

Miskolc - Az európai kosárlabda szövetség képviselői jártak Miskolcon, U18-as Eb szemlén.

Miskolc - Az európai kosárlabda szövetség képviselői jártak Miskolcon, U18-as Eb szemlén.Mint arról már többször hírt adtunk: ezen a nyáron Miskolcon rendezik meg a leány U18-as B-csoportos kosárlabda Európa-bajnokságot. Az augusztus 15-25 között sorra kerülő eseményt megelőzően az európai kosárlabda szövetség (FIBA Europe) képviselői kedden a megyeszékhelyen jártak és megnézték a helyszíneket, a játékterek és szálláshelyek vonatkozásában. A hivatalos képviselőket a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége részéről Bodrogváry Iván, aki nem mellékesen a FIBA Europe Női bizottságának elnöke, kísérte el.

– Ezt a bejárást mindenhol, minden Európa-bajnokság előtt meg kell tenni, így hiába ismerik jól a helyszínt a FIBA Europe-nál, hiszen tavaly és tavalyelőtt is volt itt rendezvényük, Európa-bajnokságok, ettől függetlenül a versenybizottság és az eseményszervező bizottság 1-1 tagjával végig jártuk a pályákat és a lehetséges szálláshelyeket – válaszolta érdeklődésünkre Bodrogváry Iván. – Az már nem kérdés, hogy a mérkőzéseket a megszokott helyszíneken, a városi sportcsarnokban és az egyetemi körcsarnokban rendezik, de mivel 19 csapat van, és edzéslehetőséget is kell nekik biztosítani, így emiatt egy plusz edzőcsarnok helyszínt is találnunk kellett. Ezért az Avasi Gimnázium tornacsarnokát is meglátogattuk, és szerintem ezzel sem lesz gond.

Nincs olyan szálláshely

Ami Bodrogváry Iván elmondása szerint még tisztázásra szorul, az a szálláshelyek kiválasztása.

– Elviekben egy helyen, egy szállodában, kétágyas, vizes blokkal ellátott szobákban kellene elhelyezni a résztvevőket – mondta Bodrogváry Iván. – De sajnos, Miskolcon nincs olyan szálláshely, ami ennek, a kb. 300 fős létszámnak az elhelyezését lehetővé tenné. Így vagy az lesz, hogy szétszórva, 4-5 helyen kerülnek elszállásolásra a csapatok, vagy megpróbáljuk elérni a FIBA Europe-nál, hogy az egyetemi Uni Hotelben helyezhessük el a csapatokat. Ott ugyanis mindenki elférne, az egyik csarnokot gyalogosan meg lehetne közelíteni, ráadásul az étkeztetést is meg lehetne itt oldani, úgyhogy logisztikailag tökéletes lenne.

Az MKOSZ-t a miskolci bejáráson képviselő sportvezetőtől megtudtuk: a keddi látogatást követően a FIBA Europe delegáltjainak az a dolguk, hogy megírják a jelentésüket, és ez alapján hoz majd döntést az európai szervezet főtitkára.

– Várhatóan a jövő héten születik döntés ebben a szálláshellyel kapcsolatos még nyitott kérdésben – mondta Bodrogváry Iván. – Az biztos, hogy addig fogok beszélni a főtitkárral, és azon leszek, hogy meggyőzzem arról, az egyetemi elszállásolás a lehető legjobb döntés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában