Helyi közélet

2013.04.23. 18:25

Ivóvízvédelmi program közel 3 milliárdból Miskolcon

Miskolc - „Miskolc város ivóvízellátás biztonságának javítása korszerű víztisztítási technológia kiépítésével, Miskolc-Tapolca vízbázisának súlyos veszélyeztetése miatt” projektre kiválasztották a kivitelezőt - tájékoztatták lapunkat egy keddi sajtótájékoztatón.

Miskolc - „Miskolc város ivóvízellátás biztonságának javítása korszerű víztisztítási technológia kiépítésével, Miskolc-Tapolca vízbázisának súlyos veszélyeztetése miatt” projektre kiválasztották a kivitelezőt - tájékoztatták lapunkat egy keddi sajtótájékoztatón.A nyertes MI-DU-HI konzorcium (Duna-Aszfalt Kft. és Hidrofilt Kft.) képviselőivel ma szerződést is kötött Miskolc. A közel 3 milliárd forintból megvalósuló projekt teljes egészében állami támogatással valósul meg: 2014 február 23-ig a kivitelezés, míg a próbaüzem jövő november végéig tart.

Üszögh Lajos, a Mivíz ügyvezetője elmondta, hogy a fejlesztés eredményeként a hidrometerológiai hatásoktól függetlenül még nagyobb biztonsággal tudnak majd a membránszűrőn tisztított, különlegesen tiszta vizet szolgáltatni a fogyasztók részére. Cél, hogy a város ivóvízellátásának biztonsága tovább növekedjen.

ÉM-JLI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában