Helyi közélet

2013.05.15. 18:08

Tíz tonna élelmiszer miskolci rászorulóknak

Miskolc - "Éhezem, napról napra éhezem. Most legalább tudok csinálni egy kis nokedlit..." - panaszkodott egy rászoruló.

Miskolc - "Éhezem, napról napra éhezem. Most legalább tudok csinálni egy kis nokedlit..." - panaszkodott egy rászoruló.Ő is egyike azoknak, akik szerdán 10 kilós élelmiszercsomagot vehettek át Miskolcon az Ökomenikus Segélyszervezet jóvoltából. Liszt, cukor, tészta és kenyérchips került a csomagokba. A családsegítő szolgálat pedig kijelölte azt az ezer családot, akik rászorulnak erre a segítségre. Az osztás délben kezdődött, de már több mint egy órával korábban sor állt a vasgyári családsegítő előtt. A szervezők szerint volt már olyan is - a téli hidegben -, hogy valaki reggel 7-kor megkezdte a sorban állást a déli osztáshoz. "Félt, nem jut neki, pedig úgy szerveztük, hogy mindenki kapjon" - mondta a szervezők egyike.

Nemcsoda, hogy igyekezett mindenki első lenni, hiszen ez a tízkilós csomag nagy segítség azoknak a családoknak, akik alig 30 ezer forintból próbálnak megélni havonta. A várakozók egyike sírva mesélte: "Éhezem, napról napra éhezem. Most legalább tudok csinálni egy kis nokedlit. De ne is kérdezzen, mert ha végiggondolom a sorsom, itt kapok infarktust."

László Róbertnénak és családjának is jutott szerdán az élelmiszercsomagokból. "28500 forintot keresek, négy órában dolgozom kertészként. Másodmagammal élek, a gyerekem most ballag, el lehet képzelni milyen helyzetben vagyok, és mit jelent nekünk tíz kiló élelmiszer" - mesélte.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Miskolcon kezdte meg az országos akcióját, melynek keretében 1500 tonna élelmiszert osztanak majd ki, ennek 25 százalékát megyénkben.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában