Miskolc

2019.07.05. 19:30

A Vasas több száz multi vállalatnál van jelen

Tíz év után újra Miskolcon tartja nyári egyetemét a Vasas Szakszervezeti Szövetség.

Detzky Anna

Az asztalnál balról: Juhász Nóra vállalkozásfejlesztési szakértő, Spieglné Balogh Lívia és Balogh Béla

Fotó: Ádám János

Csütörtök reggel kezdetét vette a Miskolci Egyetemen a 31. Vasas Nyári Egyetem. A rendezvény olyan témákat dolgoz fel az ország minden pontjáról, multinacionális cégektől érkező 130 fő tisztségviselővel, mint a gyártás és logisztika, a munkahelyi leterheltség hatása a biztonságra, de a program keretében szó esik a lakhatásról, illetve jogi természetű kérdésekről is. A helyszínválasztásról a szakszervezet észak-magyarországi régióvezetőjét kérdeztük.

„Olyan értékeket építünk és viszünk, amelyekre büszkék lehetünk.” Balogh Béla

– A Vasas minden évben megrendezi a nyári egyetemét, de más-más városban. Tíz éve jártunk itt utoljára és körforgásban vagyunk, tavaly Szegeden voltunk, most pedig Miskolcra jöttünk. A tagok létszáma körülbelül arányosan oszlik meg mindenhol az országban, de elég sok, 369 vállalatnál vagyunk jelen. A nyári egyetemeken általában az alapszervezetek tisztségviselői vesznek részt azért, hogy bekapcsolódjanak a közösségi életbe – mondta Hajdu Antal.

142 éve működnek

Ahogy megtudtuk, jelentős, szerteágazó és régi szervezet a Vasas.

 

„Örülök annak, hogy ilyen sokan elfogadtátok a meghívást, és hogy ebben a meleg időszakban is időt szántok arra, hogy újabb ismereteket, kapcsolatokat építsetek a Vasas Szakszervezet által. Elmondhatom, hogy fennállásunk óta, 142 év alatt olyan értékeket építünk és viszünk, amelyekre büszkék lehetünk. Szervezettségünkkel és egységességünkkel magasan visszük a prímet az ágazati szakszervezetek közül, ennek felelősségét is átérezve. Igaz, hogy ez a Vasas Szakszervezet a rendszerváltozást követően különösen sokat változott, hiszen a kohászat, öntészet, gépipar, járműipar, elektronikaipar sem ugyanaz már, mint régen, és úgy gondolom, hogy hosszú távon erre kell berendezkednünk” – foglalta össze Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Aktív kikapcsolódás

A megjelenteket a rendezvény háziasszonya is üdvözölte.

„Szeretettel köszöntök mindenkit ezen a két és fél napos miskolci nyári egyetemen. Lesznek olyan feladatok, amikor nemcsak ültök, hanem aktívan részt kell vennetek majd a különböző programokban. Ezenkívül a felkínált lehetőségekből saját magatok szervezhetitek meg a délutánjaitokat a campus területén. Nagyon praktikus ajándékokat kaptatok, mindenki egy trendi napszemüveget. Ezt föl is tehetitek lassan, mert ha ilyenek a látási viszonyok, akkor talán egy kicsit komfortosabb lesz abban ránk tekintenetek, miközben az előadásokat hallgatjátok. Látom mosolyogtok és ez nagyon pozitív, tartsátok meg a jókedveteket az esemény végéig,” – kérte a főszervező Spieglné Balogh Lívia, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában