Feltöltődés

2023.12.25. 15:30

A legjobb ajándék testnek és léleknek

Mi, emberek, folyamatosan csak tárgyakat halmozunk fel és azokkal ajándékozzuk meg szeretteinket is. Pedig lehet hasznosabb lenne egy élményt, vagy szolgáltatással meglepni őket, melyet maguknak úgy sem engednek meg, sajnálnak önmaguktól.

Boon.hu

Gyógyító hatás

Kiváló ötlet erre egy masszázs – mondja Kőrösi Tímea masszázsterapeuta. „Az emberek többsége reggeltől-estig meg sem áll és egyáltalán nem foglalkozik a testével, pedig ha valamelyik testrészünk nincs rendben vagy fáj, nem is tudjuk ellátni feladatainkat, nem tudunk dolgozni, pénzt keresni, kidőlünk. Viszont az emberek többsége ebbe bele sem gondol.” 

Feltöltődés

A szakember szerint pedig ha egy héten egy-két alkalommal időt szánunk magunkra, a regenerálódásra és feltöltődésre, a testünk meghálálja azt. Ellenkező esetben csak pakoljuk, pakoljuk testünk kocsijára a terheket, míg végül képtelen lesz elindulni, de felállni is abból a helyzetből, érzékelteti Kőrösi Tímea. Egy masszázs jó megoldás – szögezi le a masszázsterapeuta. Véleménye szerint most már számtalan lehetőség van ezen belül is, van aki csak egy kis melegségre vágyik, szeretne ellazulni vagy pont felfrissülést keres ( svéd frissítő-relaxáló masszázs) vagy immunrendszerét szeretné így erősíteni ( nyirokmasszázs) vagy tele a fejünk és számtalan súly nehezedik a vállunkra, rengeteg a stresszfaktortól ( Indiai fejmasszázs) vagy ezek már mélyen beleivódtak testükbe, melyeket jó lenne fellazítani (köpölyözés).Tehát a szakember szerint csak a célt kell tisztázni és körvonalazódnak a lehetőségek. 

A mindennapok része

A Távol-Keleten ennek sokkal nagyobb hagyománya van, ott az emberek mindennapjaiba teljesen beépült a masszázs, mint az étkezés vagy a jóga, ezért sokkal kiegyensúlyozottabbak az ottani emberek. Amíg viszont ez nálunk nem következik be, addig meg kell elégednünk néhány masszázsra lopott órával, a stresszes hétköznapok között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában