boon.hu video

2024.05.12. 08:30

Kertmozival lazítottak a miskolciak a városnapi programok sokasága után (fotókkal, videóval)

A Kertmozi Fesztivál egyike azoknak a színes programoknak, amelyekkel a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált 20. jubileuma alkalmából várják a szervezők a filmszerető miskolci közönséget három napon át.

Gárdonyi Edina

Kertmozi közönsége

Fotó: Bátori Péter

Az ingyenes szabadtéri vetítések már pénteken is megtöltötték nézőkkel a Csengey-kertet, szombaton pedig a 2022. évi CineFest közönségdíjas filmje, a Nyugati nyaralás és az ugyancsak 2022. évi CineFest Zukor Adolf díjas alkotása, a Hat hét vonzotta a különleges alkalomra a miskolciakat.

A Nyugati nyaralás című vígjátékot Tiszeker Dániellel, a film egyik rendezőjével nézhették végig az érdeklődők, aki a vetítés után közönségtalálkozó keretein belül válaszolt a kérdésekre.

Magasságok és Mélységek

A Kertmozi Fesztivál vasárnap is folytatódik, szintén egy emlékezetes magyar játékfilm, a Magasságok és mélységek megtekintésére lesz lehetőség. A film Csoma Sándor – aki számos nemzetközi hírű kisfilm rendezője – első egész estés játékfilmje volt. A rendező is tiszteletét teszi a vasárnap 20 órakor kezdődő vetítésen miskolcon, ami után közönségtalálkozóra is sor kerül.

A film témája mindenki által ismert, hiszen 2013 májusának végén egy ország figyelte aggódva a híreket, amikor a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt a társával együtt eltűnt a Himalájában. Bár mindenki más még reménykedett, felesége, Sterczer Hilda élő adásban jelentette be, hogy felesleges az újabb mentőexpedíciók szervezése. 

Csoma Sándor az eseményeket az ő szemszögéből ábrázolta az alkotásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában