boon.hu video

2024.09.07. 13:30

A lehető leghamarabb újjá akarják építeni a leégett Barlangfürdőt - képekkel, videókkal

Miskolc leköszönő és jövendőbeli polgármestere, Veres Pál és Tóth-Szántai József is kiállt a Barlangfürdő mielőbbi újjáépítése mellett.

Szaniszló Bálint

Veres Pál és Tóth-Szántai József együtt tartott sajtótájékoztatót a leégett Barlangfürdő előtt

Fotó: Vajda János

"Rendkívül fájdalmas az, ami itt a szemünk elé tárult. A Miskolctapolca Barlangfürdő terápiás részlegének tetőzete égett és átterjed az egész épületre"

 - mondta el Veres Pál, a tűz utáni délelőttön tartott sajtótájékoztatón. Miskolc leköszönő polgármestere köszönetet mondott a tűzoltóknak az áldozatos munkájukért, amellyel éjfél körül elfojtották a lángokat. 

"Jól mutatja az a lelki töltetet és összefogást, amellyel a város rendelkezik, hogy már a tragédia estéjén és azóta is özönlenek a megkeresések, felajánlások, hogy mihamarabb túllegyen Miskolc ezen a krízisen."  

IMG_5097
Polgármesteri sajtótájékoztató a leégett Barlangfürdő előtt
Fotó: Vajda János

Veres Pál türelmet kért az elkövetkező hetekre, amikor a szakértők felmérik a károkat és megállapítják a tűz keletkezésének okait. Azt követően kezdődhet el a létesítmény helyreállítása. A cél, hogy a lehető leghamarabb újjá akarják építeni a Barlangfürdőt.

"A város turisztikájának  zászlóshajója a Barlangfürdő, így alapvető fontosságú, hogy mihamarabb újra használható legyen, de az is, hogy az átmeneti időszakban pótolni tudjuk a kiesést. Igyekszünk például az Ellipsum szolgáltatásaival kártéríteni az ide érkező turistákat. " 

IMG_5107
Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Veres Pál és Tóth-Szántai József
Fotó: Vajda János

Szívszorító látvány 

"Szívszorító a látvány, ami a leégett Barlangfürdőben a szemünk elé tárult a tűz másnapján. A huszonhét évvel ezelőtti helyzet, a Deszkatemplom leégése jutott eszembe. Az volt hasonló krízis a város életében - mondta Tóth-Szántai József. A város leendő polgármestere nagyon fontosnak tartotta, hogy a Barlangfürdő időleges kiesésével működésben maradjon a többi miskolctapolcai attrakció, amely ide vonzza, itt tartja a turistákat. 

"Hivatalba lépésem egyik első legfontosabb feladata lesz, hogy mindent megtegyek a Barlangfürdő újbóli használhatóvá tétele érdekében"  hangsúlyozta. - A tűz estéjén két kormányzati szereplőt tájékoztattam az itt történt tragikus esetről. A biztosítási bevételen túl további pénzekre is szükségünk lesz, hogy a kárt fel tudjuk számolni és a kieső bevételeket pótolni. Ebben számítok a kormány segítségére."  

"Kérek mindenkit, hogy a szakértői vizsgálat idejét türelmesen várjuk végig és utána az információk birtokában hatékonyan láthassunk hozzá a megújító munkához."

Gondoskodnak a Barlangfürdő dolgozóiról

Szó esett arról is, hogy mi lesz a sorsa azoknak a dolgozóknak, akik a tűz miatt nem tudják tevékenységüket a Barlangfürdőben elvégezni. Mindkét polgármester megerősítette, hogy gondoskodnak róluk, hogy a kieső időben sem maradjanak bevétel és munka nélkül. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában