boon.hu video

2024.09.07. 08:19

Így néz ki a tűz utáni reggelen a lángok martalékává vált Miskolctapolca Barlangfürdő - képekkel, videóval

A pusztító tűz utáni reggel szinte halotti csönd honolt Miskolctapolcán, a leégett Barlangfürdő környékén.

Szaniszló Bálint

A tűz martalékává vált a Barlangfürdő tetőszerkezete

Fotó: Szaniszló Bálint

Normális reggeleken ilyenkor már a nyitásra készülnek a Miskolctapolca Barlangfürdőnél. Szeptember 7-e reggele azonban egészen más. Előző este, zárás után tűz ütött ki a gyógyterápiás részlegen. A tűz átterjedt a főépület tetőszerkezetére és akkora lánggal égett, hogy messziről látni lehetett a sötétben. A több városból érkezett tűzoltó egységek megfékezték a lángokat, de az utómunkálatok hajnalig tartottak. 

Ekkora lánggal égett pénteken este a Barlangfürdő
Fotó: Vajda János

Reggel csönd uralkodott a Barlangfürdő környékén. Kocogók, kutyasétáltatók, a tűz hírére érkezők lézengtek a környéken. A Barlangfürdő zárva marad - ki tudja meddig. A megváltott jegyek, bérletek - a Miskolci Fürdők Kft. tájékoztatása szerint - az Ellipsum Fürdőbe érvényesek.

Tájékoztatják a miskolciakat

Veres Pál, Miskolc jelenlegi és Tóth-Szántai József, a város megválasztott polgármestere délelőtt sajtótájékoztatót tart a helyszínen. Veres Pál közösségi oldalán így jellemezte a helyzetet: 

"Sorscsapás Miskolcnak".

Tóth-Szántai József pénteken este ezt írta:

 "Ma este lángra kapott a Barlangfürdő tetőszerkezete. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A kormány illetékes minisztereivel felvettem a kapcsolatot. A holnapi napon tájékoztatni fogjuk a miskolciakat." 

További videós tartalmaink itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában