Választás 2024

2024.05.30. 21:07

Folytatni szeretnék a megkezdett munkát

A három szervezet programja sok ponton találkozott.

Pap Gyula

Szopkó Tibor, a Momentum képviselőjelöltje, Varga Andrea Klára, a Függetlenek SZIVE polgármesterjelöltje, Szarka Dénes, a Jobbik-Konzervatívok képviselőjelöltje.

Fotó: Pap Gyula

- Mi, akik Veres Pál polgármester úrral évek óta együtt irányítjuk a várost, felhatalmazást kérünk a miskolci polgároktól a folytatásra – mondta Varga Andrea Klára, a Függetlenek SZIVE polgármesterjelöltje azon a sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a Jobbik-Konzervatívok és a Momentummal közös, Élhetőbb Miskolc - Szívvel-Lélekkel Városunkért című választási programjukat.

Közös elképzelések

- A három szervezet programja sok ponton találkozott, az apróbb eltéréseket, értelmezési kérdéseket tisztáztuk, így jött létre a közös program, mely leírja, hogy hogyan, milyen módon szeretnénk a szövetségünk munkáját egy okos, zöld, büszke, biztonságos és jól működő, európai városért kifejteni amit úgy hívnak, hogy Miskolc – fejtette ki az alpolgármester.

- Az önkormányzat feladata, amikor létrejött, az volt, segítse és jobbá tegye a városi polgárok életét. Azt gondolom, hogy ezekhez az alapokhoz kell visszatérnünk és ezért mi egy emberközpontú, családbarát önkormányzat létrehozására kérünk felhatalmazást. Olyan Miskolcot szeretnénk, ahol egy szolgáltató önkormányzat az embert és a családot tekinti elsődlegesnek – fogalmazta meg.

- Mi az évek gyakorlatával pontosan tudjuk, milyen vállalásokat tehetünk és mit tudunk megvalósítani nagy biztonsággal ebben a körülményrendszerben – jelentette ki Szopkó Tibor, a Momentum képviselőjelöltje. - Fontos, mert sokan úgy akarnak nyerni egy mérkőzésen, hogy azt sem tudják, mettől, meddig tart a pálya, hol vannak a kapuk, hány perces egy mérkőzés – mi ezeket az alapszabályokat pontosan megismertük az elmúlt években – hangsúlyozta. - A gazdasági célok között kiemelten fontos hogy magas hozzáadott értékű ipart tudjunk idecsábítani – jelezte többek között a képviselőjelölt.

Szarka Dénes, a Jobbik-Konzervatívok képviselőjelöltje egyebek mellett arról beszélt: „fontos, hogy egy komoly, átgondolt, stratégiai programot, egy megvalósítható, de a lecet magasra tevő programot kínáltunk melyet összefésülve büszkén tudjuk bemutatni a miskolciak számára”. A képviselőjelölt ismertette a közösségi közlekedéssel kapcsolatos elképzeléseket, a mikromobilitás fejlesztését, a kerékpárúthálózat bővítését. A közutak állapotának javítása – a realitások talaján maradva – továbbra is kiemelt cél – hangsúlyozta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában