Választás 2024

2024.06.04. 19:20

Varga Andrea Klára: Barkai László alkalmatlan

Miskolc működésének ellehetetlenítése a célja a Barkai Lászlót támogató pártok egy részének, köztük a DK-nak - állítja Varga Andrea Klára polgármesterjelölt. Szerinte a DK csak Veres Pál miatt került be 2019-ben a közgyűlésbe.

Ujlaki Attila

Barkai Lászlót alkalmatlannak tartja polgármesternek Varga Andrea Klára

Fotó: BOON

Semmilyen városvezetői tapasztalttal nem rendelkezik Barkai László – hangsúlyozta Varga Andrea Klára, a Függetlenek a Szinva Városáért polgármesterjelöltje, akit a Momentum és a Jobbik-Konzervatívok is támogat a június 9-ei önkormányzati választáson Miskolcon.

A DK és több párt „rombol”

A polgármesterjelölt arról is beszélt, hogy a Demokratikus Koalíció és a többi baloldali párt célja a város ellehetetlenítése. „Évek óta azt próbálják bizonyítani, hogy a városvezetés alkalmatlan a feladatok ellátására” – húzta alá. Rámutatott: kizárólag Veres Pál miatt kerülhettek be a várost vezető közösségbe. „Ők nem belülről szerették volna megjavítani az esetleges hibákat, hanem azonnal rombolni kezdtek, régen ezt egyszerűen árulásnak nevezték” – nyomatékosította.

„Barkai alkalmatlan”

Varga Andrea Klára a szerinte romboló pártok által támogatott Barkai Lászlóról is beszélt. 

Dr. Barkai László személyében egy nyugdíjas budapesti orvost találtak, aki semmilyen városvezetési tapasztalattal nem rendelkezik

 – húzta alá. Azt is kiemelte: holott városműködtetési tapasztalatra szükség van. „Miskolc többet érdemel ennél” – hangsúlyozta. Majd bejelentette, hogy pénteken kampányzáró sétát tartanak a városban.

Alacsony támogatottság

Múlt héten a DK-LMP-PM 8 pontos kérdéssort intézet Varga Andrea Klárához, amelyben többek között az korrupcióról, illetve eltitkolt milliókról is beszéltek. Reagáltattuk a kérdéssorra Varga Andrea Klárát, aki rágalmaknak nevezte ezeket a kérdéseket. Arra is rákérdezünk, mit szól ahhoz, hogy Barkai László szerint csak ő és a Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelölt bír mérhető társadalmi támogatottsággal. Varga Andrea Klára 

egy friss Medián közvéleménykutatásra hivatkozva azt állította, hogy a DK-MSZP-PM támogatottsága nagyon alacsony. „Legutóbb 6 százalékra mérték a listájukat országosan, Miskolcon talán még kevesebb is lehet a tényleges támogatottságuk” 

– hangsúlyozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában