Anno

2024.07.20. 16:00

Rock-bemutatót tartottak a Gárdonyiban

Érdekes olvasni a zenekarok neveit 1984-ből. Van, amely a 40 év alatt ismert lett, van, amelyikre egyáltalán nem emlékszünk.

A rockzene örökzöld

Forrás: Shutterstock

Fotó: Chan2545

„Amatőr rock-együttesek bemutatóját rendezi meg a Miskolc Városi Művelődési Központ július 22-én, vasárnap 14 órától a hejőcsabai Gárdonyi ifjúsági Parkban" – írta 1984. július 21-én, azaz pontosan 40 évvel ezelőtt az Észak-Magyarország. A cikk tanúsága szerint az eseményt hirdető plakáton a Premier, a Metál, a Kijárat, a Depó, a Mozaik, a Rotor, a Reaktor, a Legion’s, a Kabinet, a Szvetter, az Aquarius és a Szignál együttesek nevei olvashatók, meg ígéret több egri és budapesti zenekar szereplésére. Várható például a Pokolgép, a Giteratór, a Kamion, az Art’- Deco és más csoportok jelenléte is.  Vajon hány zenekar nevét ismerjük még ma is közülük?

A miskolci Swetter fotója 1988-ból. Akkortájt országos hírnévre tettek szert, hiszen abban az évben megnyerték a Ki mit tud?-ot.
Forrás: olvasó

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában