Kisállat

2024.07.28. 18:00

Ezek a kutyák extra jól kijönnek a macskákkal

Sokan szeretnének egyszerre kutyát és macskát. Mutatjuk, melyik ebek bírják a legjobban a nyávogó cukiságbombákat!

Édes Richárd

A kutya fajtájától függ, kijön-e a macskákkal Fotó: Pusztai Sándor

A jellegzetesen hosszú fülekkel rendelkező, bűbájos basset hound már-már végtelen türelemmel rendelkező kutyus. Ez a tulajdonsága akkora erény, hogy a sokszor nehezen tolerálható macskákkal is nagyszerűen megtalálja a közös hangot. 
A beagle személyiségében erőteljesen jelen vannak a vadászkutya vonásai, azonban érdekes módon szuperül kijön a macskákkal is. Mert a beagle imádja a más élőlényekkel való kapcsolatok ápolását, a doromboló házikedvencek mellett az emberekkel, más háziállatokkal is örömmel játszik. 
A bohókás külsejű és vidám uszkárok nemcsak kedvesek, hanem rendkívül tanulékonyak is a hétköznapokban. Így hamar alkalmassá válnak arra, hogy összecsiszolódjanak más négylábúakkal. Semmilyen gondot nem okoz nekik, hogy együtt éljenek a macskákkal. 
A hatalmas vicces fülekkel ellátott papillon okos, játékos kutyus, akinek lételeme a kommunikáció. Ráadásul egy kifejezetten nyitott viselkedésű eb, így a cicának is tökéletes társa lehet a lakásban. 
Az elegáns megjelenésű skót juhász intelligenciája és ügyes kommunikációja által az alkalmazkodás bajnoka! Nem véletlen, hogy jól megtalálja a közös nevezőt a cicákkal. 
Az angol bulldog a kutyák különce: elég nehezen barátkozik össze más kutyákkal, viszont a macskák sokkal hamarabb lesznek a társai. 
Az ír szetter valósággal kicsattan azt energiától és a jókedvtől! Bátran nevezhetjük társasági kutyusnak, aki örömmel avat a bizalmába macskákat is. 
A macskabarát kutyusok közé sorolható a golden retriever is, aki mesteri alkalmazkodóképességgel bír, és kifejezetten empatikus. 
A barátságos labradorok ugyancsak remek választást jelentenek a cicák mellé. Mert egyszerre tudnak gyengédek és „haverkodósak” lenni a doromboló kedvencekkel, mindenkiben megtalálják a jót. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában