Segítségnyújtás

2024.07.24. 17:42

A megválasztott polgármester és a képviselők vérüket adták (fotókkal, videóval)

Tóth-Szántai József megválasztott polgármester és a Fidesz-KDNP képviselői július 24-én a délutáni órákban közös véradáson vettek részt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház épületében. Miskolc újonnan megválasztott polgármestere különösen fontosnak tartja, hogy a nyári időszakban minél több egészséges ember jelentkezzen véradásra a Miskolci Területi Vérellátóban.

Galambos Eszter

Vért adtak Miskolcon

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Tóth-Szántai József Miskolc megválasztott polgármestere a következő gondolatokat fogalmazta meg, a véradás fontosságával kapcsolatban:

1988-ban adtam először vért, ami immár 36 éve volt. Nyilván az ember 18 évesen más megfontolásból megy el vért adni, mint 54 évesen. Amikor az első sms azaz visszaigazolás megjön arról, hogy felhasználták a vért amit adtunk, az borzasztóan jó érzés. Sajnos közelről láttam olyat, hogy milyen az amikor súlyos daganatos betegnek vérkészítményt kell adni. Azt is láttam nagyon közelről, hogy milyen sokat javít az állapotán, hogy ha vért kaphat. Nagy öröm, hogy a képviselőtársak vállalták ezt és eljöttek velem sokan a nyári szabadságukat megszakítva. Ez azért is nagyon fontos mert a nyár egy nagyon nehéz és kritikus időszak nehéz ilyenkor rávenni az embereket, hogy jöjjenek és vérüket adják. Ezúton is szeretnénk kedvet csinálni és tisztelettel kérni a miskolciakat, hogy ha van egy pici idejük és lehetőségük, ha jó fizikális és egészségügyi állapotban vannak akkor jöjjenek el és adjanak vért.

Kötelességünk embertársainkon segíteni

Deák-Bárdos Mihály önkormányzati képviselőt is megkérdeztük, hogy miért tartja fontosnak a véradást:

Úgy gondolom, hogy minden embernek kötelessége segíteni az embertársain bármilyen módon, lehet az jótékonykodás, pénzadomány vagy akár a véradás is. Nagyon fontos megérteni, hogy mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy szüksége lesz vérre és az is nagyon fontos, hogy megfelelő vérkészítményt tudjon kapni a műtétre váró beteg, ez akár életet is menthet. Én magam is rendszeresen adok vért, legutóbb két éve adtam a Magyar Véradók Napja alkalmából szintén a képviselőtársaimmal együtt. Mivel sportolói múltam van, nem félek sem a tűtől, sem a vértől tehát ez sem tarthat vissza, ezért szívesen adok. Sajnálatos módon egy olyan balesetem is volt egy edzés helyszínén, amikor nekem volt szükségem vérre.

További videós tartalmainkért keresse fel youtube csatornánkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában