Nem véletlen

2024.07.30. 07:00

Ezért takarták el Tokajban a fél belvárost - képekkel

Megújulnak a történelmi borvidék központjának ikonikus épületei.

Szaniszló Bálint

A városháza teljesen megújul

Fotó: SZB

 Felújítják Tokaj szívében a járási hivatalnak és a városházának otthont adó műemlék épületeket.

Lezárások, terelések fogadják a tokaji belváros felé járókat
Fotó: SZB

Régi pompájában tündökölhet Tokaj központjában a műemlék védettségű járási hivatal. Az épület homlokzatának felújítására kiírt tenderen a legjobbnak a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. ajánlatát tartották. 

Így a kiválasztott kivitelező cég szakemberei a főhomlokzat 680 négyzetméternyi felületén a következő munkálatokat végezhetik majd el: a fal megtisztítása, a sérült felületrészek eltávolítása, a vakolat javítása, végül a homlokzat festése - írja a magyarepitok.hu.

Teljes rekonstrukcó 

A projekt keretében lecserélik a nyílászárókat. A kivitelező feladata az ablakok és ajtók esetében is a meglévő profilok és vasalatok megőrzése és felületkezelése. Előbbiek esetében korszerű, háromrétegű hőszigetelő üvegezéssel kell majd beépíteni az ablakokat. A lábazatról lebontják a burkolatot, a helyére fagyálló bodrogkeresztúri riolit tufa kőlapok kerülnek. A bádogos munkákat mindenütt lecserélik. Az épület tetejét is megújítják új cserépfedést kap, a padlásfödémet pedig a kor követelményeinek megfelelően szigetelik.

Új épületrész is lesz 

A hivatal szomszédságában álló városháza műemlék épülete és annak hátsó épületrésze is megújul. A városirányításnak otthont adó épület utcai és annak északi homlokzata közel 1050 négyzetméteren kap új vakolatot a felület szakszerű előkészítése után. 

A belváros új arca épül...
Fotó: SZB

A városháza tetőszerkezetén is jelentős munkálatok zajlanak majd, hőszigetelik és új cserépfedést raknak fel. A nyílászárókat lecserélik. A belső terekben is átfogó munkálatok kezdődhetnek meg: a házasságkötő terem rész teljes szanálása után, az épületet megtoldva, kétszintes új épültrész épül 280 négyzetméteres bruttó szintterülettel. 

Folyosókkal kötik össze

Az új tömböt a földszinten és az emeleten össze kell kötni a meglévő közlekedő folyosókkal. A kivitelezést a közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint szintén a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. végezheti el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában