Segítség

1 órája

Sétáltass egy kutyust az állatok világnapja alkalmából!

A 214. nyílt napot rendezik meg a Miskolci Állategészségügyi Telepen október 5-én, szombaton délelőtt 10 órától.

Boon.hu

Meghálálják a gondokodást

Fotó: Pesthy Márton

Imádod a kutyákat? Van már kutyusod, de sajnálod az árvákat és nagyon szívesen segítenél rajtuk? Örökbefogadáson gondolkozol, de még nem döntöttél? Ha bármelyik fenti kérdésre igen a válaszod, akkor ez a program neked szól. Október 5-én, szombaton ismét megrendezik 10 és 14 óra között a Miskolci Állategészségügyi Telep (Miskolc, Fonoda u. 16.) nyílt napját. Szeretettel várnak minden kedves állatbarátot egy-egy sétára a telep kutyusaival.

kutyasétáltatás, Miskolc, Miskolci Állategészségügyi Telep
Lana is szeret sétálni
Forrás: Miskolci Állategészségügyi Telep

Minden sétáltató figyeljen kutyusára, ha közeledik egy másik kutya, akkor vegyék rövid pórázra, elkerülve az esetleges konfliktust, hiszen nem minden kutya szeret barátkozni fajtársaival. Egy-egy séta alkalmával nyugodtan lehet tanítgatni a kutyákat a helyes sétálás szabályaira: láb melletti séta, ne húzza sétáltatót a kutya, hanem laza pórázon sétáljon az ember mellett. Ebben szívesen segítenek a telep dolgozói. A cél, felkészíteni a kutyusokat, hogy minél hamarabb gazdisodjanak. Hiszen a legtöbb örökbefogadó szívesebben visz haza egy jólnevelt kutyát, mint egy szertelen négylábút.

A telepi árváknak a következő dolgokra mindig szüksége van: 

- Happy Dog kutyeledel, alutasakos macskaeledel 

- rongyok, régi kabátok, szőnyegek, törölközők, 

- fazék, edény, 

- hús (comb, szárny, nyak), 

- étkezési rizs, száraztészta, 

- kutyaszalámi, 

- játékok (labdák, plüssök)

- nyakörv, póráz, kölyök nyakörv, 

- szájkosár, 

- a kutyák számára immunerősítők (Dm Guard, Minera csepp, stb.), 

- műtét utáni gallérok,  

- Copoly öntapadós rugalmas pólya.

"Ha szeretnél megismerni minél több jófej kutyust, esetleg szívesen örökbefogadnál, de még nem találtad meg szíved választottját, gyere  sétáltatni! Sok kedves négylábú várja nagy-nagy izgalommal, hogy meglátogasd. Minden bentlakó örökbefogadható, ennek feltételeiről is nyugodtan kérdezhetsz alapítványunk munkatársaitól, szívesen segítünk mindenben! Találkozzunk szombaton, október  5-én!" - írja a Második Esély Állatvédő Alapítvány közösségi oldalán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában