boon.hu video

2 órája

A tériszony leküzdésére (is) ajánljuk a sátoraljaújhelyi függőhidat - fotók, videó

Kalandra fel! A sátoraljaújhelyi függőhíd meghódítása nemcsak kihívás, óriási élmény.

Séta a sátoraljaújhelyi függőhídon

Már távolról is impozáns látványt nyújtott a sátoraljaújhelyi függőhíd, hivatalos nevén a Nemzeti Összetartozás Hídja. Aztán amikor ott álltunk a hídfőnél, a legbátrabbak lába is megremegett. A 700 méter 7 kilóméternek tűnt. Mélyen becsüngött a közepe. A szél is mozgatta jól érezhetően. De ha már ideáig elmentünk, nem tehettük meg, hogy nem sétálunk át rajta. Néhány méter megtétele után el is felejtettük a mélységet és a magasságot, csak gyönyörködtünk a látványban.

sátoraljaújhelyi függőhíd
A sátoraljaújhelyi függőhíd kezdőpontja

Egy napsütéses hétköznap is több tucat ember fordult meg a sátoraljaújhelyi függőhídon. Főleg külföldi turisták látogattak el a legújabb nemzeti büszkeségünkhöz. Azt mondták, sokat hallottak már a hídról, kíváncsiak voltak rá, milyen érzés átsétálni rajta. Volt, aki már nem először járt a hídon, és amikor csak teheti, eljön sétálni egy nagyot. Kisgyerekes családok sem riadtak vissza a kihívástól, "kell az élmény a gyerekeknek" címen vitték magukkal az apróságokat is, akik nagyon élvezték a kirándulást.

Apropó apróságok! Kutyussal nem lehet a hídra felmenni, ezt jó, ha tudják a gazdik. Megengedőek a kisebb kedvencekkel, de csakis ölben, és szigorúan saját felelősségre.

A sátoraljaújhelyi függőhíd érdekességei

A hídon több kilátópont is várt ránk, ahol egyszerűen kötelező volt fotókat, selfiket készíteni. A sátoraljaújhelyi függőhíd legkritikusabb pontja a közepe volt, ahol üveges, átlátszó felületre érkeztünk. Itt tényleg csak a legbátrabbak tudtak átsétálni, sokan egyszerűen kikerülték. A tériszonyosokra az a kihívás is várt, hogy rácsos volt a híd alja, így lefelé nézni kifejezetten félelmetes volt. 

Javasoljuk, inkább merengjenek a távolba és csodálják a táj szépségét, Sátoraljaújhely sokszínűségét és a távolban magasodó Tátrát.

A sátoraljaújhelyi függőhídon első körben körülbelül 12-15 perc alatt értünk át, laza sétával (a videót felgyorsítottuk). Visszafelé már jóval több időt vett igénybe a célbaérés, ugyanis végigfotóztuk az utat, selfiket készítettünk, és beszélgetésbe is elegyedtünk sorstársainkkal.

Legyetek bátrak!

Összességében elmondhatjuk, hogy fantasztikus élményt jelentett a sátoraljaújhelyi függőhíd meghódítása. Adrenalinfüggőknek kifejezetten ajánljuk. Aki a tériszonyát szeretné leküzdeni, ne habozzon ellátogatni a sátoraljaújhelyi Szár-hegyről a Vár-hegyre oda és vissza vezető hídra.

És ne feledd, ha átértél, még vissza is kell menni!

Te kipróbálnád, esetleg jártál is már rajta?

A Nemzeti Összetartozás Hídja számokban

  • A teljes hídhossz: 𝟕𝟐𝟑,𝟕 𝐦 
  • A támaszköz: 𝟕𝟎𝟎 𝐦 
  • A híd teljes tömege: 𝟐𝟒𝟓,𝟐𝟓 𝐭 
  • Maximális kábelerő: 𝟏𝟑 𝟐𝟎𝟎 𝐤𝐍 
  • A járófelület szélessége: 𝟏,𝟐 𝐦 
  • A hídközépen 𝟒 𝐝𝐛, egyenként 𝟐 𝐦 hosszú, négyrétegű üvegpadló található 
  • A hídkorlát magassága: 𝟏,𝟐 𝐦 
  • A hidat 𝟔 𝐝𝐛, 𝟕𝟐 𝐦𝐦 átmérőjű, 𝟕𝟐𝟑 𝐦 hosszúságú fejelt kábel tartja 
  • A hídon egyidejűleg 𝟑𝟎𝟎 látogató tartózkodhat 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában