Választás

2024.08.21. 06:30

Barna Sándor lett a Tiszáninneni Református Egyházkerület új püspöke

Barna Sándort választották meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület új püspökének a Magyarországi Református Egyház választási szabályai szerint - írta meg a tirek.hu.

MTI

Barna Sándor eddigi püspökhelyettest választották meg püspöknek

Fotó: BOON

Az egyházkerület honlapján közölte: Barna Sándor püspökhelyettest, Rásonysápberencs, Kázsmárk, Halmaj, Léh és Kiskinizs települések lelkipásztorát 160 szavazattal választották meg az egyházkerület gyülekezetei.

 A püspöki tisztségért még Mészáros István zempléni esperes és megyaszói lelkipásztor is indult, ő 129 szavazatot kapott a beérkezett 289 érvényes voksból. A harmadik jelölt, Meleg Attila miskolci lelkipásztor a szavazás előtt visszalépett.

A Tiszáninneni Református Egyházkerület előző püspöke, Pásztor Dániel magánéleti és egészségi okokra hivatkozva májusban mondott le sajóvelezdi gyülekezeti lelkipásztori szolgálatáról. Döntésével megszűnt református püspöki és zsinati lelkészi alelnöki megbízatása is. Azóta a most megválasztott Barna Sándor ügyvivőként látta el a püspöki feladatokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában