Csütörtökön derül ki

2024.09.17. 11:41

Avas kilátó kávézó: még nem tudni, hányan pályáztak

Három vendéglátóegységre írt ki pályázatot a Miskolc Holding. Az Avas kilátó kávézó és a másik két egység üzemeltetésére immár harmadszor keresnek bérlőt.

Hajdu Mariann

Az Avas kilátó és előtte a vendéglátóegység – még áprilisban

Fotó: Vajda János

Szeptember 11-ig várták a pályázatokat az avastetői három vendéglátóegység üzemeltetésére, az Avas kilátó második emeletén található presszó, a kilátó lábánál található vendéglátóegység és komfortpontok, valamint a Nagy Avas Csáti soron található Bortanyára, a hirdetmény a Miskolc Holding oldalán volt olvasható. Érdeklődtünk a miskolci városháza sajtóosztályán, hogy hány pályázat érkezett be a határidőig, a következő választ kaptuk: 

Postán feladott pályázat még érkezhet a napokban. A nyilvánosság tájékoztatása a pályázattal kapcsolatban szeptember 19-én várható. 

A nyúlfarknyi válaszból nem derül ki, hogy egyáltalán volt-e, aki benyújtotta-e ajánlatát, vagy több is van, de hátha még érkezik néhány postán a múlt szerdai határidő óta. Az tény, a kiírásban úgy szerepel, szeptember 19-én (csütörtökön) bontják és értékelik a beérkező pályázatokat.

Az Avas kilátó kávézója új tulajdonosát várja
Az  Avas kilátó kávézója és másik két avastetői vendéglátóegység is üzemeltetőre vár
Fotó: Boon.hu

Ez már a harmadik pályázati kiírás volt az Avason

Ez már a harmadik alkalom volt, hogy pályázatot írt ki a Miskolc Holding az említett vendéglátóegységek bérbeadására, Az elsőt még tavaly novemberben, akkor  az Avas kilátó vendéglátóhelyiségének üzemeltetésére, valamint a kilátó előtti épületre kerestek külön-külön bérlőt, akkor nem érkezett érvényes ajánlat.  
Másodszor az idén februárban, akkor már az említett avastetői három vendéglátóegységre együtt írták ki a pályázatot, akkor mindhárom üzemeltetését egyetlen üzemeltetőtől várták.
Két ajánlat érkezett, az egyik benyújtóját az önkormányzat nyertesként hirdette ki, de nem nevezte meg. Aztán hosszú csend következett, mint kiderült, nem sikerült megkötni a szerződést a nyertes vállalkozóval.
A harmadik pályázatot a közelmúltban írta ki a holding, ennek benyújtási határideje járt le most szeptember 11-én. Most együtt is benyújthatott pályázatot az ajánlattevő, de akár külön-külön is az egyes vendéglátóegységekre.
A vendéglátóegységeknek egyébként az év 'majd minden napján nyitva kell lennie, de hogy mikor kell majd első ízben kinyitniuk, az nyilván majd a szerződés megkötésének időpontjától függ. Maga a turisztikai szezon október 15-ig tart. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában