Balesetveszélyes kereszteződés

2024.09.02. 18:00

Mikor lesz újra jelzőlámpa a Vörösmarty-Soltész kereszteződésben?

Az egyik legbalesetveszélyesebb kereszteződés Miskolcon az Y-híd felé vezető útszakaszon található. És nem működnek a jelzőlámpák.

Boon.hu

A Soltész-Vörösmarty kereszteződésben májusban is történt egy hatalmas baleset

Fotó: MZSP

A Vörösmarty Mihály és a Soltész Nagy Kálmán utca kereszteződésében a pénteki baleset óta nem működik a jelzőlámpa, egy autós miatt sérült meg a működtető berendezés.

Itt hétfő reggel az áthaladás nehézkes volt az iskolakezdés miatt megnövekedett forgalom következtében, és 8 óra után is jelentős torlódás volt tapasztalható. Sok autós bizonytalankodik, sokan türelmetlenül dudálnak, mivel nagy ívben is kanyarodhatnak az autósok, jelentős a balesetveszély. Nem véletlen, hogy szinte havonta történik itt baleset még úgy is, hogy működik a jelzőlámpa. 

A vezérlőszekrény sérült

Érdeklődtünk a miskolci önkormányzatnál, hogy mit tudnak róla, mikor állhat helyre a közlekedési rend.  Mint kiderült, a  Király utva – Vörösmarty körforgalom, a Vörösmarty utca – Soltész Nagy Kálmán utca – Y-hídi közlekedési lámpák üzemeltetése nem az önkormányzat, hanem a Magyar Közút Nonprofit Kft. üzemeltetésében vannak. A pénteki balesetben az egész vezérlőszekrény sérült, amiatt a sárga villogó lámpát sem lehet visszakapcsolni, válaszolták. Hozzáfűzték:  telefonos tájékoztatás alapján előreláthatólag a héten szerda-csütörtökön tudja leghamarabb visszakapcsolni a közlekedési lámpát a Közút.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában