Találkoztak

2024.09.15. 09:45

Több száz egykori kisdobos és úttörő nosztalgiázott a 42-esben - képekkel

Szombat délután több száz egykori diák és tanár gyűlt össze az Avason, a régi 42-es, ma Herman Ottó Általános Iskolában, hogy részt vegyenek az első öregdiák-találkozón.

Gárdonyi Edina

Öregdiákok találkoztak

Fotó: Dicsuk Ivett

Az eseményen azok a generációk képviseltették magukat, akik még kisdobosok és úttörők voltak.

A 42-es igazi hívószó

Az iskola a '80-as és '90-es években Miskolc egyik legnagyobb oktatási intézményének számított, ahol egy évfolyamon akár 13 osztály is működött.

Ez egy igazi közösség volt, egy nagy család. Együtt jöttünk iskolába, utána együtt lógtunk. A tanárainknak köszönhetően mindenki oda tudott menni továbbtanulni, ahová akart, ez egy erős iskola volt

 – emlékezett vissza Dicsuk Ivett, az esemény egyik szervezője. Hozzátette: 

A 42-es igazi hívószó. A Covid idején hoztuk létre a Facebook-csoportunkat, amihez néhány nap alatt közel ezren csatlakoztak, és mára közel 1800 tagja van.

Vannak, akik több évtized után találkoztak

Az iskola egykori tanulói közül sokan évtizedek óta nem jártak az intézményben, és többen harminc vagy akár negyven év után találkoztak újra régi osztálytársaikkal. 

Vannak osztályok, akik most találkoznak harminc-negyven év után először. Az én osztályom általános iskola óta ötévente találkozik. Ez egy szerelem, minden emlékével

– tette hozzá a szervező.

Támogatták az iskola alapítványát

A találkozón nemcsak nosztalgiáztak, hanem támogatták is egykori intézményüket a résztvevők: 330 ezer forint gyűlt össze az iskola alapítványa számára. 

Ez az első öregdiák-találkozó, de 2028-ban lesz az iskola ötvenéves, és biztos vagyok benne, hogy akkor is meg fog mozdulni az Alumni

 – mondta Dicsuk Ivett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában