Hatékonyan

2024.09.09. 12:37

Csak annak segítsünk, aki kéri!

Esélyegyenlőségi napot tartottak Kazincbarcikán.

Boon.hu

Agárdi Szilvia énekesként vált híressé Fotó: Facebook

A Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete 18.alkalommal szervezte meg Esélyegyenlőségi Napját, melyen Agárdi Szilvia énekes beszélgetett Jaskó Judit r.főhadnaggyal, aki az online térben elkövetett bűncselekmények kapcsán kapott felkérést, hogy tájékoztassa a megjelenteket" – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség Facebook-oldalán

A vakok és gyengénlátók közlekedésében sok esetben mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy könnyebb legyen számukra a közlekedés. Ha az utcán kísérő nélkül, bizonytalanul közlekedő látássérült emberrel találkozunk, legjobb, ha megkérdezzük tőle, hogy tudunk-e segíteni. Ez nagyon fontos, mert sajnos a jó szándék is okozhat problémát. Tipikus példa erre, amikor egy vak ember áll a járdán, aztán hirtelen valaki karon ragadja, és szó nélkül átviszi az út túloldalára. Aztán jöhet vissza, mert nem is arra akart menni. Alapszabály tehát, hogy a látássérült embernek csak az ő beleegyezésével segítsünk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában