Segítség

2 órája

Jótékonysági futás lesz Miráért

Idén hatodik alkalommal futhatunk jótékony céllal a Supersum Közhasznú Alapítvány szervezésében. Jótékonysági futás és véradás is lesz szeptember 28-án, szombaton Miskolcon a Városház téren.

Galambos Eszter

Jótékonysági futás lesz

Fotó: Karnok Csaba

Jótékonysági futás és a véradás a Supersum Közhasznú Alapítvány és a Magyarországi Légimentésért Alapítvány közös szervezésében valósul meg. A két szervezet most a négy éves Mira gyógyulásáért fogott össze.

jótékonysági futás
Jótékonysági futás lesz Miskolcon Miráért (fotó illusztráció)

Mindig is keresem és kerestem azokat a lehetőségeket, ahol két civil szervezet együtt tud dolgozni. A civil szervezetek nagyon sokszor olyan munkát és feladatokat végeznek el, amit más nem. Nálunk a közös pont, hogy akarjuk az együttműködést és a jövőben is együtt szeretnénk közös jövőt építeni. Nagy Boglárka, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítója és én sem állunk meg addig, amíg meg nem oldunk feladatokat

– nyilatkozott Bernasconi-Bús Katalin a Supersum Közhasznú Alapítvány elnöke az összefogásról.

Jótékonysági futás lesz a mentős apuka kislányáért

Kovács Gábor mentős kislányának segítésére jött létre most ez a kezdeményezés. A négy éves Mira 2020. július 8-án született Miskolcon, a 35. terhességi héten, magzati hypoxia miatt. Spontán légzése nem volt, mely maszkos lélegeztetéssel rendeződött. Mira születése óta számos egészségügyi problémával küzd, nemrégiben Di-George szindrómával diagnosztizálták, ami további kihívásokat jelent számára és családja részére.

„Az apuka mentős mindig ott van és segít mindenkinek, éjjel-nappal értünk dolgozik, úgy gondolom megérdemli azt, hogy összefogjunk és most mi rajtunk a sor, hogy segítsünk.” - zárta gondolatait Bernasconi-Bús Katalin

Nehéz mindennapok Mira családjában

Mira családjával egy borsodi településen, Abaújszántón él, az állandó felügyelet miatt édesanyja nem tud munkát vállalni, mentős édesapja fizetéséből próbálnak mindent előteremteni a kislánynak. Jelenleg beszédterapeutához, lovas terápiára és különféle fejlesztő foglalkozásokra hordják, azonban a beszéde még mindig elmaradott, mozgása instabil, és szociális helyzetekben rendkívül szorong. Érzelmeit egyedi módon fejezi ki, és gyakran elvonul a társas helyzetek elől. Szobatisztaságra sem sikerült még rászoknia. Nagyon fontos lenne, hogy Mira mihamarabb megkapja a megfelelő kezeléseket, de a hatalmas költségeket a család nem tudják önállóan fedezni.

1500 méter Miráért

Aki szeretne csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, az 2024. szeptember 28-án szombaton Miskolcon futhat Miráért. A futás 10 órakor indul a Városház tértől majd a városon belül, érintve a Villanyrendőrt a Földes Ferenc Gimnáziumot és a Központi Leánykollégium épületét, majd 1500 méter megtétele után tér vissza a rajthoz. A futók a nevezési díjjal támogatják, hogy Mira közelebb jusson ahhoz, hogy teljes életet élhessen, és leküzdhesse a mindennapi nehézségeket. A Városháza aulájában 11 órától 18 óráig véradás is lesz, amibe szintén be lehet kapcsolódni. További információk az eseménnyel kapcsolatban a www.supersum.hu oldalon találhatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában