Helyi sport

2 órája

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: még foltoznak

Pénteken megkezdi a 2024/205-ös bajnokságot a vármegyei kosárlabda csapat. A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK a Békéscsaba ellen játszik.

Kosárlabda. A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK kosárlabda csapata az NB I/B Zöld csoportjában fog küzdeni a szezonban, ami a harmadosztálynak felel meg. A Phoenix KK – amely tavaly ugyanitt a második helyen zárt – pénteken idegenben lép parkettre, 19.40-től a Békéscsabai KK vendégeként. Még a felkészülés során felmerült pletyka szinten, hogy miután a Ceglédi KE visszalépett az NB I/B Piros csoportjában való indulástól, úgy az országos szövetség a Tisza-partiakat kérheti fel a második vonalban való részvételre. Az újváriosiak elnöksége azonban akkor azt közölte, hogy nem kapott ilyen irányú megkeresést, így a Phoenix maradt a Zöld csoportban.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: nem volt problémák nélküli felkészülés Fotó: TTPKK


– Történt már olyan a közelmúltban, hogy az MKOSZ ilyen esetben felkért az alacsonyabb osztályban második vagy harmadik helyen végzett klubot, de most úgy döntöttek, hogy a ,,zöld asztal" mellett nem lehet feljutni, mindenki vívja ki az osztályváltás jogát a bajnokság során – mondta a témához kapcsolódóan Lekli József, a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK vezetőedzője. – Ha előállt volna ez a helyzet, a klub eleget tett volna a Piros csoport elvárásainak, azonban nem így alakult, vagyis a dolgunk az, hogy mindezt a pályán harcoljuk ki.

Még légióst is igazolna a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

A dél-borsodiak kosárlabda alakulata augusztus 5-én kezdte el a nyári munkát, az előző szezonbeli együttesből maradt a csapatnál Lakatos Máté, Kiss Kolos, Czimer Adrián, Bán Tibor, Kovács Zoltán, valamint Molnár Bence. Érkezett a Phoenixhez Mester Márk (Jászberény, 2-3), Boinitzer Dávid (Dunaharaszti, 4-5), Kozák Bertalan (MEAFC, 3-4), Bata Olivér (Debrecen, 1-2), Sándor Bence (MEAFC, 2-3), továbbá próbajátékon szerepel Tóth Vajk (Pénzügyőr).
– Nem vagyunk sokan, azon dolgozunk, hogy a keret bővüljön – árulta el Lekli József. – Szeretnénk egyrészt egy légióst igazolni, center posztra, tárgyalásban áll vele a klub, ő a szezonnyitón még biztosan nem fog játszani, optimális esetben csak a második fordulóban. Rajta kívül négyes pozícióba hoznánk egy magyar kosarast, ami ebben az időszakban már nem olyan egyszerű feladat. A helyzet ellenére nem estünk, esünk kétségbe, próbálunk összezárni azokkal, akik vannak, megoldásokat keresni, és így, ezzel a kis közösséggel kihozni a maximumot.

Hat hétre kiesett

A felsoroltak miatt nem tűnik úgy, hogy a tervezett munkát el lehetett volna végezni a felkészülési időszakban, amelyben egyébként öt edzőmeccset vívtak meg a Phoenix-esek.
– Nem csak kevesen vagyunk, de volt, hogy sérülés is közbe jött, például a MEAFC elleni előkészületi mérkőzésen ilyen ok miatt kiesett Mester Márk, és Kozák Bertalan – nyilatkozta Lekli József. – Előbbinek ,,csak" a háta csípődött be, utóbbi viszont hat hétre kiesett, így az első három fordulóban biztosan nem tud még játszani. Amennyiben ehhez még hozzávesszük azt, hogy a napokban betegség is felütötte a fejét a csapatnál – a fiatalok között, akik közül kell játszani a meccs során –, és hogy hétfőn hat játékos állt rendelkezésre, akkor azt is mondhatnám, hogy nem vagyok derülátó a nem ideális felkészülés miatt. Persze, mint jeleztem, mindig próbáltunk, próbálunk alkalmazkodni, és csináltunk figurákat, 3 a 3, vagy 4 a 4 ellen, de öt az öt ellen játszani, teljesen más.

Kiegyenlítettebb bajnokság

Lekli József a harmadik évadát kezdi el a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK kispadján, első szezonjában bronz-, utóbb pedig ezüstérmes volt a csapattal.
– Erős lesz az NB I/B Zöld csoport mezőnye – fogalmazott a korábbi 10-szeres magyar válogatott. – Nem lesz rossz csapat a Budafok, a SMAFC, a Hódmezővásárhely, a Százhalombatta, jobb kerete lett a Veszprémnek is, tehát sokkal kiegyenlítettebb bajnokságra számítok, mint a tavalyi volt. A magunk várható pozíciójáról pillanatnyilag nem lehet megfogalmazni pontos elvárást, a klub-, és a városvezetés is azon fáradozik, hogy a helyzet javuljon, hogy a most még meglévő lyukakat befoltozzuk. Ilyen nehéz évad indulásunk még nem volt, de meg fogjuk oldani. A pénteki ellenfélről, a Békéscsabai KK-ról csak hallomásból tudjuk, hogy milyen kosárlabdát játszanak, de most nem is az ellenféllel kell foglalkoznunk, hanem saját magunkkal. MI

A tények
A férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport mezőnye:

  1. Agrofeed Uni Győr
  2. Békéscsabai KK
  3. Budafok
  4. Dunaharaszti MTK
  5. Eszterházy SC
  6. Nagykőrösi Sólymok KE
  7. Pécsi TE-PEAC
  8. SMAFC 1860 Soproni Egyetem
  9. Százhalombattai KSE
  10. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK
  11. Vásárhelyi Kosársuli
  12. Veszprém Kosárlabda Klub
     
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK
Egyelőre nehéz kiszámítani, hogy hol végezhet a bajnokságban a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK kosárlabda csapata Fotó: TTPKK

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában