Fejlődés

2024.09.08. 09:50

Kolorfesztivál: A második éves RePohár esete a kevesebb szeméttel

A kazincbarckai 11. Kolorfesztiválnak — sok más tényező mellett — idén is büszke vívmánya lett az elenyésző mennyiségű szemét.

Boon.hu

Népszerű volt a Repohár

Forrás: Kolorline.hu

A tavaly indított RePohár rendszer már a második évébe lépett. A mutatós kolorcitys és Kazincbarcika 70-es RePoharakat sokan visszaváltották, de már gyűjtők is szép számmal akadtak, akik hazavitték a kollekcióba az idei új példányokat. 

Repohár a koncerten
Forrás: Kolorline.hu

A szelektív gyűjtők szintén jól szuperáltak, és zömében újrahasznosítható szeméttel teltek meg. Mindez a fesztiválozók és szakemberek odafigyelésének is köszönhető - írja a kolorline.hu

Újrahasznosítás 

Klimon István alpolgármester is elégedetten gondolt a működőképes újrahasznosítható pohár rendszerére, amely a visszaváltással és a hazavitellel is pozitívan hat a hulladékképzésre. 

Mindenkinek nagyon tetszik, és már nem azt hallgatjuk, amit korábban, hogy miért kell ilyen drága poharat megvásárolni. Egyre többen hazaviszik, mert örök emlék számukra

 — újságolta örömmel Klimon István. 

Akadtak fesztiválozók, akiknek már egész nagy gyűjteménye van a Kolorfesztivál RePoharakból, az egyik fajtából éppen koktélt élvező Nagy Józsefné például 6 otthoni darabról számolt be.

Szelektív hulladék 

A RePoharak grafikájában idén a város 70. születésnapja mellett a környezet védelmének üzenete is visszaköszönt, emlékeztetve a felhasználóit arra, hogy nyomukban kevesebb lesz a szemét. 

Mida Gábor, a hulladékkezeléssel foglalkozó ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője úgy látta, hogy gyakorlatilag nem is keletkezett szemét a fesztiválon, szinte csak újrahasznosítható szelektív hulladék. 

Igazán zöldre sikerült az idei Kolorfesztivál — jelentette ki Mida Gábor. — Több dolognak is köszönhető ez, például annak, hogy a RePohár beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Ezenkívül a bevezetett üvegvisszaváltási rendszer hatása szintén megmutatkozott. A helyszínen a kollégáink is igyekeztek mindenkinek segíteni, hogy az elfogyasztott étel és ital után mi a teendő a hulladékkal, hová kell azokat dobni, és hogyan lehet a leghatékonyabban szelektív útra juttatni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában