Állíts egy keresztet a békéért

2024.09.03. 19:30

Latorcai Csaba: a kereszt az igazság jele

Akik most keresztet állítanak vagy újítanak fel, azt nem maguknak, hanem a következő generációnak teszik, mondta Makkoshotykán Latorcai Csaba államtitkár.

Az Állíts egy keresztet a békéért! kezdeményezés keretében újították fel a keresztet Makkoshotykán. A képen: Latorcai Csaba és Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője

Fotó: Vajda János

A kereszt az igazság, az egyetlen egyetemes igazság jele - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) parlamenti államtitkára kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Makkoshotykán, ahol egy megújított, az út mellett álló keresztet adtak át. Rajtunk áll, hogy meg tudjuk-e védeni ezt az igazságot, vagy pedig "ötmilliárd ember igazsága zúdul rá a Földre kormányozhatatlanná, élhetetlenné változtatva ezt a világot" - mondta Latorcai Csaba. Az államtitkár hozzátette, a kereszt a béke szimbóluma is. Akik most keresztet állítanak vagy újítanak fel, azt nem maguknak, hanem a következő generációnak teszik. Akik hozzájárultak a kereszt megújulásához azt segítették, hogy páratlan építészeti örökségünk még évtizedekig fennmaradjon - mondta. 

A makkoshotykai kereszttel már meghaladja a 160-at a Kereszténydemokrata Néppárt Állíts egy keresztet a békéért elnevezésű kezdeményezésében felújított vagy újonnan létrehozott keresztek száma.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában