Felhívás

2024.09.08. 15:30

Miskolc sokszínű turisztikai kínálata továbbra is várja a látogatókat

A Bükki Kör - Miskolc és a Bükk Turizmusáért Közösség a Barlangfürdő leégése után is arra biztatja a városba érkezőket, hogy maradjanak itt és találják meg a város értékeit.

Boon.hu

A felújított avasi kilátó különleges látvány

Forrás: olvasó

"A Barlangfürdő leégése a Miskolc turizmusért dolgozókat is sokkolta, hiszen a fürdő nemcsak a város egyik legvonzóbb attrakciója, hanem számos szakember munkahelye is, nem utolsó sorban pedig egy természeti érték egyedi ökoszisztémával" - fogalmaz a Bükki Kör - Miskolc és a Bükk Turizmusáért Közösség.  

Az Avas madártávlatból
Forrás: olvasó

Mindemellett azonban a Bükki Kör arra hívja fel a figyelmet, hogy a város sokszínű turisztikai kínálata magas színvonalú szolgáltatásokkal, egyedi, kiváló ár-érték arányú programlehetőségekkel a fürdő újjáépítése alatt is hívja, várja a vendégeket. Ugyan a fürdő jelentős vendégkört vonzott Magyarországról és a környező országokból is, azonban szerencsére nem ez az egyedüli, ami miatt érdemes Miskolcra látogatni, így a turisztikai vállalkozók összefogásával nem kell attól tartani, hogy jelentős vendégforgalom csökkenés lesz a városban.

Borturisztikai programok 

Miskolc Magyarország legfantasztikusabb helye, ahová minden évszakban érdemes ellátogatni. Miközben a belváros szívében, az Avason egyre több borturisztikai program várja az oda érkezőket, a felújított kilátó pedig csodás panorámát kínál, a belvárosban a modern, interaktív, több órás programot kínáló Pannon-tenger Múzeum, a miskolci színészet történetét felölelő, a ország egyik legszívhezszólóbb kiállításával rendelkező  színészmúzeum és a különleges tárlatokat kínáló Miskolci Galéria várja a látogatókat. Esténként Magyarország első kőszínháza, a több mint 200 éves Miskolci Nemzeti Színház kápráztatja el a közönséget, aki pedig gasztronómiai programra vágyik, a Bükki Kör tagjainál biztos, hogy helyi alapanyagokra építő, egyedi és magas minőségű gasztronómiai kínálatot talál. Már csak ezért is érdemes Miskolcra látogatni - s még nem beszéltünk a néhány éve átadott miskolctapolcai Ellipsum élményfürdőről, amely további élményeket kínál kicsiknek és idősebbeknek egyaránt.

Lillafüred kincsei 

Sokan mondják, hogy Lillafüred (amely szintén Miskolc része) Magyarország legromantikusabb, legszebb helye - s nem tévednek. A Palotaszálló, a mellette lévő Függőkert és a Hámori-tó önmagában is több napos program tud lenni - ha pedig felfedezzük a Szent István cseppkőbarlangot, az Anna mésztufa barlangot, amely Európán belül is ritka látványt nyújt, valamint a Szeleta ősember-barlangot, máris nem elég még egy hosszú hétvége sem. 

Lillafüred igazi kincs
Fotó: Litványi József

Érdemes felkapaszkodni a Zsófia-kilátóhoz, illetve kipróbálni a lillafüredi libegőt is - aki pedig meg szeretne ismerkedni a Palotaszállóval, érdemes a szálloda által kínált lehetőségek valamelyikét is igénybe venni (pl. vezetett túra, okostelefonos házfelfedezés). A térség vaskultúrája a Kohászati Múzeumban, valamint a kisvasúttal megközelíthető Őskohónál ismerhető meg, a Pele-lakban pedig azt is megtudhatjuk, hogyan töltötte az idejét Herman Ottó, amikor épp Lillafüredre vonult el dolgozni, pihenni.

Az erdő finom 

Miskolc az elmúlt időszakban többszörösen bizonyította, hogy az erdő finom. A Bükk ölelésében lévő településen most már többféle program is várja azokat, akik szeretnék megismerni ezt a páratlan gasztronómiai kínálatot - a Szeleta-park Látogatóközpont és a Palotaszálló által kínált kisvonatos ehető erdő túrák mellett a Bükki kör tagjai által kínált ehető erdő vacsorák is egyedi, különleges programot kínálnak a Miskolcra látogatóknak.  

Erdei kisvasút
Fotó: Horváth Csongor

Az Avas mellett egyéb lenyűgöző pinceprogramokat is kínál a város - Miskolctapolcáról akár gyalogtúra keretében is érdemes ellátogatni például a Görömbölyi Pincesorra, ahol nemcsak jó borok, hanem egy egyedülálló, sokszor a középkort idéző egyedi látványt nyújtó földalatti világ is várja a látogatókat.  

Miskolc azok számára is ideális, akik szeretnék felfedezni a környéket - a Bükki Csillagda, az Edelényi Kastélysziget, a világörökségi Tokaj-Hegyalja és a szintén világörökségi Aggteleki cseppkőbarlang is csak egy karnyújtásnyira van a várostól, ami tovább színesíti a programok körét.

Összefogás kell!

A Bükki Kör tagjai bíznak abban, hogy széleskörű összefogással, minőségi szolgáltatásokkal a Miskolcra érkező vendégek a Barlangfürdő újjáépítésének időszakában sem éreznek majd hiányt, ha Miskolcra látogatnak - egyben mindenben támogatják Miskolc önkormányzatát abban, hogy minél hamarabb új, még magasabb színvonalú szolgáltatásokkal nyithasson újra a Barlangfürdő. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában