Mobilitás Hét

2024.09.16. 11:57

Villamos nyerte az idei eljutási versenyt Miskolcon (fotók, videó)

A Mobilitás Héthez kapcsolódó programokkal várták hétfő reggel az érdeklődőket a Szent István téren. Az esős idő miatt sajnos a meghirdetett programok egy részét későbbi időpontra, szeptember 18-ra halasztották, az eljutási versenyt viszont megtartották.

Galambos Eszter

Villamossal az eljutási versenyen

Fotó: Vajda János

„Az eljutási verseny egy hagyományos rendezvénye a miskolci Mobilitás Hétnek, ez azt jelenti, hogy Felső-Majláthtól egyszerre elindulnak a közlekedési eszközök a Városház téri befutóra. Minden évben van villamos, busz, személygépjármű, kerékpáros és futó. Az idén sajnos a kerékpáros nem indult el. A villamos lett az első helyezett, 21 perc alatt ért el a célba, a futó lett a leglassabb neki 41 perc kellett a táv megtételéhez. A sorrend tehát a következő: első a villamos, a második a személyautó, harmadik az autóbusz, negyedik a futó lett.” 

- foglalta össze Márton Ádám, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának klímavédelemért felelős polgármesteri megbízottja. 

Majd hozzátette, hogy Mobilitás Hét rendezvénysorozataiban a város 2000 óta minden évben részt vesz, idén ez a huszonnegyedik alkalom, hogy megrendezik a programsorozatot.

További videós tartalmainkat megtalálja YouTube csatornánkon itt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában