Programsorozat

3 órája

Jubilált a Biztonság napja Sátoraljaújhelyen

Tizedik alkalommal mutatkoztak be Sátoraljaújhelyen azok a szervezetek, amelyek a biztonságunkért felelnek. A Biztonság napja rendezvényt a kezdetektől siker övezi.

Bódisz Attila

A Biztonság napján Sátoraljaújhelyen

Fotó: Bódisz Attila

Jubileumot ünnepelt a Biztonság napja elnevezésű rendezvény Sátoraljaújhelyen. A rendezvény a kezdetektől azoknak a szervezeteknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, amelyek természeti katasztrófák, vagy más egyéb vészhelyzetek esetén segítik a lakosságot. 

biztonság napja
Biztonság napja:  azoknak a szervezeteknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, amelyek természeti katasztrófák, vagy más egyéb vészhelyzetek esetén segítik a lakosságot
Fotó: BSZA

Biztonság napja a Biztonság hete keretein belül

Az eseményt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és Sátoraljaújhely Város Önkormányzata támogatásával a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség szervezi meg és bonyolítja le a Biztonság Hete elnevezésű programsorozat keretében – közölte lapunkkal Tóth Zsolt tűzoltó alezredes, a sátoraljaújhelyi járás katasztrófavédelmi megbízottja, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség alelnöke. A megnyitón, amelyen az összes résztvevő szervezet vezetői, vezető tisztségviselői, valamint közéleti szereplők és politikusok is képviseltették magukat, Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely város polgármestere és Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő köszöntötték a résztvevőket. A polgármester azt emelte ki, hogy a programon bemutatkozó szervezetek jelentősen növelik a város és a térség lakóinak biztonságérzetét, hiszen árvízi-, vagy éppen hóhelyzetben tevékenységüknek, összefogásuknak köszönhetően elkerülhetők, vagy jelentősen csökkenthetők a nehézségek, károk. A honatya pedig azt emelte ki: fontos, hogy a fiatalok is megismerjék a rendőrség, a katasztrófavédelem, vagy éppen a rendőrség munkáját. A szakmai napot dr. Demeter Tamás pénzügyőr vezérőrnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi és rendészeti elnökhelyettese nyitotta meg, aki egyben a rendezvény fővédnöke volt. A Magyar Polgári Védelmi Szövetséget dr. Endrődi István nyugállományú tűzoltó ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke képviselte.

Bemutatók sokasága

A sátoraljaújhelyi főtéren felállított sátrak alatt, valamint a kitelepült járművek, eszközök segítségével a megjelent fiatalok egyebek mellett kipróbálhatták a lézer lövészetet, a katasztrófavédelmi szervek, valamint a tűzoltóság tűzmegelőzési kiállítást rendezett be a helyszínen, de a résztvevők megtekinthették a tűzoltóság műszaki mentő eszközeit is. A rendőrség szakemberei bűn- és baleset-megelőzési bemutatót tartottak, a honvédség munkatársai pedig repülőgép szimulátorral várták a megjelenteket. A fűtési szezon közeledtével a rendezvényen megjelenők hasznos tanácsokat kaphattak a Katasztrófavédelem kéményseprő szolgálatának munkatársaitól. „Merj menteni!” címmel elsősegély-nyújtási ismereteket mutattak be a Sátoraljaújhelyi Mentőállomás, a Magyar Vöröskereszt Zemplén Területi Szervezetének munkatársai a városban tanuló egészségügyis diákokkal együtt. A helyszínen ingyenes vérnyomás- és vércukor-szint mérésre is lehetősége nyílt a látogatóknak. Új résztvevőként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi és rendészeti munkatársai is megtalálhatóak voltak, akik számos kiállítási elemmel érkeztek. A rendezvénysorozat zárásaként az újhelyi tűzoltók megtartották a már hagyományosnak mondható, rendkívül látványos baleseti mentési gyakorlatukat a sátoraljaújhelyi mentők bevonásával. Tóth Zsolt beszámolója szerint a programokon körülbelül félezer gyerek vett részt az óvodás kortól egészen a középiskolásokig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában