Hírösszefoglaló

2 órája

Kardot találtak a Bükkben, az Avasi pincesoron pedig egy holttestet

Kardot találtak a Bükkben, az Avasi pincesoron pedig egy holttestet különös ismertetőjeggyel. Az óra átállításának nincs sok értelme a miskolciak szerint, a mese gyógyító erejét érdemes használni a gyermeknevelésben. Hétfői hírösszefoglalónk.

A különleges kard

Nem találja ki, mit találtak a Bükkben, tettük fel a kérdést hétfőn. A cikkből kiderül, hogy Monyók Kristóf a fémkeresőzés eredményeképpen egy kardot talált a Bükkben. A szakértő régészek a következőt mondják a leletről: "Az alakja és hossza alapján 15. századinak véljük, de a tisztítást követően tudunk majd biztosat mondani."

A Miskolci Rendőrkapitányság rendkívüli haláleset miatt folytat közigazgatási hatósági eljárást. Az eddigi adatok szerint ugyanis 2024. október 1-jén Miskolcon, a Kisavas Alsósoron bokros, fás területen fedeztek fel egy elhunyt férfi holttestet. A hatósági eljárás során az ismeretlen személy azonosságát nem lehetett megállapítani, ezért azonosításához várják a lakosság segítségét.

Azt is megtudhattuk, hogy a miskolciak nagy része nem sok értelmét látja az óraállításnak, bár nem viseli meg őket különösebben.

Arról is információt kaphattunk, hogy mesehallgatás során agyunk jobb féltekéje aktivizálódik - érzelmi szinten, így a tudatosnál mélyebb megértés válik lehetségessé. A napi eseményektől el lehet távolodni, nyugalmat lelhetünk. A mesék ősi tudása egyetemes, mindig érvényes és mindenkinek a segítségére van. A mese hatalmas gyógyító ereje pontosan abban rejlik, hogy egy letisztult, évszázados tudást szimbolizálnak

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában