MCC

4 órája

Újabb műhelyekben folyik tudományos munka és oktatás

Ezentúl az Államvezetési Stratégiák és Alkotmányos Jogállam Műhely, a Közösségek és Szervezetek Műhely, az Elmélet és Történeti Gondolkodás a Nemzetközi Kapcsolatokban Műhely, valamint a Neurobiológiai Műhely is várja azokat az érdeklődőket, akik korunk legaktuálisabb nemzeti és globális kérdéseit szeretnék közelebbről megvizsgálni.

Boon.hu

A valódi tehetségek kiegészítő, az életre nevelő tantárgyakat tanulhatnak az MCC-ben Fotó: Mészáros János

Ezzel az MCC hat iskolájának összesen már harmincegy műhelyében folyik tudományos munka a területükön kiemelkedő magyar és nemzetközi szaktekintélyek vezetésével. Az új műhelyekben miskolci MCC-s hallgatók is kutathatnak, illetőleg az oktatók, szaktekintélyek kurzusokat is tartanak majd a miskolci képzési központban, ezen túlmenően pedig a miskolciaknak szóló nyilvános előadások, konferenciák, rendezvények alkalmával is találkozhatnak az érdeklődők a műhelyvezetőkkel.

Az Államvezetési Stratégiák és Alkotmányos Jogállam Műhely vezetője Stumpf István alkotmányjogász, szociológus, politológus, egyetemi tanár. A Közösségek és Szervezetek Műhely vezetője Csúsz Klára, aki a pályája során széleskörű klinikai, pszicho-diagnosztikai és pszichoterápiás gyakorlatot szerzett különböző egészségügyi intézményekben, így az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben is. Az Elmélet és Történeti Gondolkodás a Nemzetközi Kapcsolatokban Műhely vezetője Ralph Schöllhammer, a Webster Bécsi Magánegyetem nemzetközi kapcsolatok tanszékének adjunktusa, az MCC volt vendégoktatója. A Drogkutató Intézettel közösen alapított Neurobiológiai Műhely vezetője Haller József egyetemi tanár, neurobiológus, 2004 óta a Magyar Tudományos Akadémia doktora és 2022-től az Academia Europea tagja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában