Hurrá!

16 órája

Már csak egy nap és startol az őszi szünet!

Ebben az évben október 26-án, szombaton kezdődik és november 3-án, vasárnap ér véget az őszi szünet. Őszi szünet. Ki hogyan oldja meg ezt az időszakot? Erről kérdeztük olvasóinkat.

Galambos Eszter

Az őszi szünet még sok szabadtéri elfoglaltsági lehetőséget tartogat a gyerekeknek

Fotó: Gazdag Mihály

Őszi szünet, ami a diákoknak a feltöltődésről a szülőknek a logisztikáról szól. Ebben az évben négy munkanapon kell megoldani a gyermek felügyeletét.

őszi szünet
Őszi szünet: már csak egy nap és itt van!
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Keresztury Adrienn kisfia hároméves óvodás. A negyvenéves anyuka elvált és egyedül neveli gyermekét. Segítségre a nagyszülőktől és a gyermek apukájától is számíthat.

A kazincbarcikai Nefelejcs óvodában is lesz őszi szünet. Azok számára, akiknek a gyermek felügyelete nem megoldott, összevont óvodai csoportok állnak a rendelkezésre. Keddtől csütörtökig a kisfiam az édesapjával lesz, kirándulást terveztek a Mátrában. Mivel szabadságot nem tudok kivenni, a hétfőt a nagymamával tölti. November 1-ére, péntekre pedig terveztünk egy közös napot, ahol a nagyszülőkkel, unokatestvérekkel megyünk Szilvásváradra vagy Egerbe.

Őszi szünet, amelyben felváltva vigyáznak a gyerekekre

Hosszú Máté kislánya hétéves, általános iskolában első osztályos. Máté és a felesége, Viktória is dolgozik az őszi szünetben, de a gyermek felügyeletét felváltva meg tudják oldani.

Az nagy szerencsénk, hogy én home office-ban dolgozom, Viki, a feleségem pedig azon a héten délutános lesz, így tizennégy órára megy majd a munkahelyére. Így délelőtt ő van a gyermekünkkel, amíg én a munkámra koncentrálok, utána pedig én veszem át a feladatot. Kislányom, Hanna unatkozni biztosan nem fog, hiszen a szomszédunkban van két hasonló korú kis barátja, akikkel rendszeresen összejárunk. Így két napig nálunk lesz a banda, majd utána a másik családnál lesz a háromfős csapat. Felváltva vigyázunk tehát egymás gyerekeire.

A hosszú hétvégén már együtt lesz a család, rokonok érkeznek hozzájuk, akikkel közös programokat terveznek.

Még több tanulás és edzés

Varga Barbara lánya tizennyolc éves, végzős a Földes Ferenc Gimnáziumban. Annának ez az utolsó éve a gimnáziumban, ezért ezt a pár napot tanulásra, felkészülésre használja majd.

Most fogunk a családdal leülni és tisztázni, hogy hova szeretne továbbtanulni, mert van erre egy kialakult elképzelés, de még nem pontosítottuk, hogy az agráregyetemre szeretne menni, vagy képalkotó diagnosztika lesz a választás, ami nagyon érdekli.

- teszi hozzá az anyuka.

Barbara fia, Máté hetedik osztályos általános iskolás, életének középpontjában a gyorskorcsolyázás áll. Úgy alakult, hogy a szünetben még több edzése lesz, ugyanis a közeljövőben több versenyre is készül.

A téli szünet is az ajtónkon kopogtat

A téli szünet sem várat sokáig magára, hiszen december 21-én kezdődik, és 2025. január 6-ig tart majd. A tanulók tehát több mint két hétig élvezhetik a pihenést. A fiatalok számára bőven marad idő tehát a regenerálódásra. A szülők pedig jól teszik, ha tartalékolják a szabadságaikat, hiszen akkor felhőtlenül élvezhetik közösen gyermekeikkel ezt az időszakot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában