Október 23.

2 órája

Ők kaptak kitüntetéseket Taktaharkányban

Október 22-én délelőtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek a településen. A megemlékezés után Taktaharkány önkormányzatának díjait, elismeréseit is átadták.

Gárdonyi Edina

Szemán Ákos, Taktaharkány polgármestere

Forrás: Facebook

Október 22-én délután az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc emlékére szervezett megemlékezést Taktaharkány önkormányzata. Dr. Szemán Ákos polgármester köszöntője után Novák Irén, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára mondott beszédet. Levéltári anyagok alapján felidézték az ’56-os események taktaharkányi vonatkozásait, majd a helyi általános iskolai tanulói adtak ünnepi műsort. Közreműködött a Taktaharkányi Népdalkör, valamint a Taktaharkányi Községi Kórus.

taktaharkány, 1956, ünnepi műsor
Taktaharkány elismeréseit is átadták az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi műsor után.
Forrás: Taktaharkány Nagyközség

Taktaharkány elismeréseit is átadták

Az ünnepi műsor után a település kitüntetéseinek, elismeréseinek átadása következett.

Pro Communitas Taktaharkány díjazottjai:

dr. Kiss Gábor, Taktaharkány fejlődésének előmozdítása érdekében 26 éven át önkormányzati képviselőként és 5 éven át alpolgármesterként teljesített lelkiismeretes munkásságának elismeréséül, valamint a háziorvosi alapellátás keretén belül folytatott tartósan magas színvonalú tevékenységéért.

Nagy Attiláné, 26 éven át önkormányzati képviselőként teljesített lelkiismeretes munkásságának elismeréséül, valamint az általános iskolai nevelésben folytatott tartósan magas színvonalú pedagógusi és közösségi tevékenységéért.

Taktaharkány Nagyközség Közszolgálatáért díjazottjai:

dr. Béni Gyula, a Taktaharkányi Polgármesteri Hivatal jegyzője, Taktaharkány közszolgálatában közel egy évtizeden át tanúsított kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül.

Erdei Istvánné, a Taktaharkányi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde nyugalmazott dajkája, aki 33 éven át az óvodai dajkai feladatok ellátása terén tanúsított kiemelkedő tevékenységet.

Elismerő Oklevelet kapott:

Diószegi Józsefné, a Taktaharkányi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde nyugalmazott dajkája,

Pócsi Lászlóné, a Taktaharkányi Szociális Szolgáltató Központ Konyha és Étkezde nyugalmazott szakácsa,

Horváthné Ádám Szilvia, az Idősek Klubja vezető gondozója.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában