Siker!

2 órája

Bükki turistapark lett az év turistaháza!

Idén már ötödik alkalommal választották meg az Év Kilátóját és az Év Turistaházát. A tíz döntős turistaház közül a Turistapark Szentlélek kapta a legtöbb lájkot, így a bükki paradicsom viselheti a megtisztelő címet egy éven át.

Gárdonyi Edina

Nagy túrákat tehet a Bükk-hegységben, aki a szentléleki turistaparkban száll meg

Fotó: boon

Öt éve versengenek Magyarország kilátói és turistaházai a természetszeretők lájkjaiért az Aktív Kalandor Facebook oldalán. Idén több mint tízezer szavazat érkezett a döntősökre. A tíz kilátó és turistaház közül a pannonhalmi Boldog Mór-kilátó és vármegyénk egyik büszkesége, a bükki Turistapark Szentlélek gyűjtötte be a legtöbb lájkot.

ev_turistahaz_szentlelek_turistapark
A Szentléleki Turista Park lett 2024-ben az Év Turistaháza.
Forrás: Facebook

A Turistapark Szentlélek a tengerszint felett 750 méterrel fekszik, amely egyben az ország legmagasabban fekvő kempingje is. A Bükk egyik legszebb pontján, Lillafüredtől 13 kilométerre, a Kis-fennsíkon található park egy valódi komplexum. A három önálló házon kívül 36 fős jurtaszállás is várja a túrázókat, kerékpárosokat, illetve sátorban további 50 fő tudja itt tölteni az éjszakát. A már szinte elengedhetetlen szabadtéri konyhán túl olyan extra lehetőségeket is nyújt a szállás, mint a játszótér, a kalandpálya vagy a szauna. A szálláshely télen-nyáron foglalható. Nem kell messze menni látnivalóért, a Látó-kövek kilátása vagy a bükkszentléleki pálos kolostor romja karnyújtásnyira van, de az ország egyik legromantikusabb fája, két hatalmas, egymásba ölelkező bükkfa, amely a Szerelmesek fája nevet viseli, is csak kőhajításnyira van az épületektől. Aki nagyobb kalandra vállalkozna, az a Bükk kimeríthetetlen lehetőségei közül válogathat, hiszen turistautak találkozásánál, a Kéktúra mentén fekszik az idei év nyertes erdei szálláshelye.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában